USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура визнала порушення у справі Тимошенко

10 Травня 2012 12:52
Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в Європарламенті визнає порушення «демократичних принципів» у зв’язку зі справою екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
«Були допущені деякі порушення, але не українського законодавства, а порушення демократичних принципів. Причиною цьому є КПК, прийнятий ще в 1961 році» - сказав він, виступаючи в середу в Брюсселі в Європейському парламенті в рамках конференції, присвяченої ситуації з Тимошенко, передає Українська правда із посиланням на Інтерфакс-Україна.
Кузьмін визнав, що «деякі його положення не відповідають європейським стандартам, але іншого кодексу в України немає».
Заступник генпрокурора навів статистику, згідно з якою за цим КПК за час президентства Віктора Ющенка було засуджено 907 тисяч осіб, і «нічого не було зроблено для того, щоб змінити ситуацію».
«Ми йдемо назустріч Європі, але не ми його (КПК) придумали, і ми намагаємося позбутися цього спадку», - підкреслив він.
Представник Гельсінського комітету з прав людини (Данія) Мікаель Лінгбо в свою чергу висловив думку, що якщо порушені права людини, то «порушено українське законодавство».
Він ще раз підтвердив свою позицію, відповідно до якої вважає «політично мотивованими переслідування щодо колишніх членів уряду». «Ми не оцінюємо аспект винен – не винен, але порушення прав людини. Я був здивований, побачивши ряд порушень у сфері прав людини», - додав він.
При цьому Лінгбо поділяє позицію Європейського Союзу, відповідно до якої політики повинні нести політичну відповідальність.
У зв’язку з цим він навів у приклад висловлювання одного з європейських політиків, який зазначив, що намагаючись знайти вихід з фінансової кризи, можна прийняти неправильне рішення. «Невже за це я повинен бути відправлений у в'язницю?» - процитував політика Лінгбо.
Представник української генпрокуратури заявив, що погодиться з твердженнями Лінгбо, але тільки при одному істотному зауваженні. Це зауваження полягає в проблематиці кримінального переслідування Тимошенко, яке має дві складові-політичну і правову.
«Це (оцінка європейцями справи Тимошенко) – політичні оцінки юридичних фактів, а політичні оцінки найчастіше робляться на догоду політичним цілям», - вважає Кузьмін.
Заступник генпрокурора, аргументуючи той факт, що кримінальну відповідальність несуть не тільки представники опозиції, але і представники нинішньої влади, з листками в руках почав зачитувати перелік посадових осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності. На це із залу почулася репліка «Що за країна...»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 10 Травня 2012 22:42
"При цьому Лінгбо поділяє позицію Європейського Союзу, відповідно до якої політики повинні нести політичну відповідальність." - Це якщо є можливість, якщо не виправити ці рішення, то хоча б зменшити шкоду від цих рішень. В даному випадку якби можна було визнати "газову Угоду" недійсною, або принаймні зупинити її дію. Але ж ми всі приречені сплачувати непоміону ціну за газ. Це вже не політика - це чиста економіка! Цікаво інше - чому про це влада боїться прямо сказати? Тому що в цьому замішані абсолютно всі? Але це вже теж не політика, а організована злочинність. З іншого боку всі українці, починаючи з 2005 року втартили право купляти газ за доступною ціною. Коли закордонні політикани будуть захищати наші права, а не тих хто їх захисту не потребує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus