USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

ВР заборонила встановлювати загальнобудинкові лічильники газу без згоди мешканців

21 Грудня 2017 13:13
У Верховній Раді нарешті знайшлася необхідна кількість голосів сьогодні, 21 грудня, для підтримки законопроекту №5722 щодо заборони встановлення загальнобудинкових лічильників газу без згоди мешканців.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Ігор Гузь.

До слова, нагадаємо, що кілька днів тому, Рада відхилила законопроект, що забороняє встановлення загальнобудинкових лічильників газу без згоди мешканців.

«Дуже важливо було зробити це до 1 січня, адже інакше вже з 2018 року газопостачальники могли «відключати» споживачів, які проти встановлення такого лічильника, тобто проти того, щоб платити за газ, який не споживають!

Також 5722-д дозволяє встановлення індивідуальних лічильників на умовах співфінансування споживачів та газопостачальників, а термін обов’язкового переходу на лічильники для споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі, відкладають до 1 січня 2021 року», - йдеться у дописі.

«Депутати схаменулися, адже зрозуміли, що люди просто не пробачать очільникам фракцій, які, з одного боку, заявляють про захист простих громадян, а з іншого – дозволяють газовим монополістам законно відключати споживачів природного газу», – зазначив голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко, коментуючи ухвалення закону, повідомляє прес-служба УКРОПу.

За його словами, це можна назвати блискучою перемогою сесійної зали над газовим лобі олігархів, які прагнули провалити законопроект. «Це те добро, яке ми даємо людям, той позитив, на якому хотілося б закінчити рік», – підкреслив укропівець.

Відтепер, згідно із законом введення в експлуатацію нових та реконструйованих багатоквартирних будинків можливе лише із встановленням індивідуальних лічильників. А на нових виробничих об’єктах тепер обов’язково мають бути вузли обліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2017 14:02
Дякувати Богу надоумив, хоть щось толкове зробили дійсно для людей
житель Показати IP 21 Грудня 2017 14:29
а як бути коли вже становили і без згоди жителів ОСББ??
1 Показати IP 21 Грудня 2017 14:51
http://fakty.ictv.ua/ua/ukraine/20171218-mvf-vymagaye-pidnyaty-tsiny-na-gaz/
1 Показати IP 21 Грудня 2017 14:52
і так до 2021 року
Мешканець Показати IP 21 Грудня 2017 15:32
Горлопани,які тут верещали накінець заткнуться.Бо навіть без 5722 було зрозуміло,що Волиньгаз маніпулювала законодавством і займалась шахрайством.А тепер запитання-хто за це все понесе відповідальність?
Лучанка до Мешканець Показати IP 21 Грудня 2017 16:13
Взагалі-то Волиньгаз виконувала розпорядження НКРЕКП та закони, які ухвалила та ж сама ВР. Смішно читати, коли люди, самі не розуміючи цього, пишуть нісенітницю. Це з розділу: «...хто винуватий - сусідка»)))
Лучанці Показати IP 22 Грудня 2017 09:33
Які закони виконував Волиньгаз?Коли пишете,спочатку прочитайте.Нісенітницю пишете ви.В законах,які прийняла ВР немає ніяких загальнобудинкових лічильників газу,тим паче оплата по них.А Кодекс ГРС-це внутрішній документ облгазів,який їм написала НКРЄКП(до речі неконституційний орган).Скільки спожив-за це і заплатив.В новому Законі про ЖКГ це прописано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus