USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Реконструкція Волинської обласної дитячої лікарні коштуватиме понад 800 млн

11 Листопада 2021 08:58
Дитяча лікарня обласного медоб’єднання захисту материнства і дитинства вже давно потребує ремонту та реконструкції: через старі вікна заклад втрачає багато тепла, ліфти – на ремонті, а дитячого інфекційного відділення взагалі немає. Заклад сподіваються відремонтувати в рамках проекту «Велике будівництво».

Як повідомила під час бюджетних слухань у обласній раді очільниця обласного медичного об’єднання материнства і дитинства, депутатка облради Ірина Горавська, проектно-кошторисна документація на повну реконструкцію дитячої лікарні уже на завершальній стадії. Виготовлення ПКД зайняло практично рік.

«Основні креслення реконструкції закладу є, на це цього року передбачили чотири мільйони гривень. Ще 5,6 мільйона на наступний рік треба на оплату другої частини», – зазначила вона.

Розпочинати роботи планують з добудови операційного корпусу з реанімацією із січня, каже Ірина Горавська, можуть оголошувати тендер. Загальний бюджет робіт – понад 800 мільйонів гривень. Заплановано також добудова нового корпусу, обладнання смарт квартири для персоналу та родичів, паркінг, вертолітний майданчик. Загалом в проекті передбачено 5 черг, кінцевий термін усіх робіт – до кінця 2023 року.

Читати ще: Реконструкція обласної дитячої лікарні і санаторію «Дачний»: у Луцьку обговорили проблеми медоб’єднання захисту материнства і дитинства

До слова, цього року обласна рада виділила кошти на ремонт ліфтів у дитячій лікарні, які перебували у аварійному стані.

Нагадаємо, цього року медоб’єднання отримало Орден святого Пантелеймона як найкращий заклад охорони здоров’я країни.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus