USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До Франції імпортували гриби з радіоактивним цезієм

30 Листопада 2017 20:26
В грибах фахівці виявили сліди радіоактивного цезію. Про це повідомив глава Агентства ядерної і радіаційної безпеки (ASN) П'єр-Франк Шеві під час засідання в Сенаті, передає канал 24 з посиланням на Reuters.

"Судячи з останньої інформації, сліди цезію знайдені на грибах, які були ввезені з Росії", – зазначив він.

За його словами, радіоактивний цезій було виявлено у зв'язку з тим, що після інциденту з хмарою рутенію-106, яку принесло у Європу вітром з російського Уралу, влада Франції посилила контроль за харчовими продуктами, привезеними з РФ.

На початку листопада науковці з Франції помітили над Європою радіоактивну хмару, яка могла утворитись через витік рутенію-106 на території Росії або Казахстану. Зазначається, що радіоактивна хмара з рутенієм-106, яку помітили над країнами ЄС, проходила і над Україною.



Однак, згодом з'явилася інформація, що гриби завезені не з Росії, а з Білорусі. Як інформує ТСН, партія грибів зі слідами радактивного цезію-137 має не російське, а білоруське походження. Продукт вагою 3,5 тонни не несе небезпеки для людей, однак його вирішено знищити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
упс Показати IP 30 Листопада 2017 20:48
Чого європі нехватає-то і експортують... Цезію в них багато)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus