USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Савченко саботує роботу Волинської облради. Заява «Батьківщини»

11 Січня 2019 16:54
Подання головою Волинською ОДА Олександром Савченком позову до суду, з метою оскарження затвердженого на сесії обласного бюджету, схоже на свідомий саботаж роботи Волинської обласної ради, всієї області та на намагання зупинити усі бюджетні процеси на Волині.

Про це йдеться у зверненні фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласній раді до Олександра Савченка. Подібні заяви раніше зробили фракції ВО Свобода та УКРОП.

Нагадаємо, Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.

«На наше глибоке переконання весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту.

Проте Ваші підлеглі з управління фінансів Волинської ОДА відмовилися готувати рішення про обласний бюджет після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість них цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради.

Децентралізація – це право органів місцевого самоврядування вносити пропозиції у формування бюджету з врахуванням позиції громад. Волинська обласна державна адміністрація ж, забираючи це право, діє всупереч заявам, позиції Президента та Уряду України щодо процесу децентралізації.

Якщо виконання рішення про обласний бюджет буде призупинено, то це унеможливить виконання низки обласних програм, зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки, завдяки якій волиняни; які потрапили у складні життєві обставини, не зможуть отримати матеріальну допомогу з депутатського фонду. Не зможуть отримати місцеві бюджети області цільові субвенції на енергозберігаючі заходи, поточні і капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки, що потребують проведення першочергових робіт більше як на 90 об’єктах, за пропозиціями депутатів обласної ради.

Вважаємо, що люди, які хочуть, щоб обласний бюджет не був прийнятий, працюють проти Волині та волинян. Такі методи роботи Волинської облдержадміністрації викликають занепокоєння та недовіру з нашого боку», – йдеться у тексті звернення.

Враховуючи вищевикладене фракція «Всеукраїнське об’єднання «БАТЬКІВЩИНА» у Волинській обласній раді VII скликання з метою відновлення нормальної життєдіяльності Волинської області закликала голову ОДА прийняти зважене рішення та відкликати позовну заяву щодо визнання незаконним та скасування рішення Волинської облради від 20.12.2018 р. № 22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 11 Січня 2019 17:13
Шановні цеж друг пороха.(більше підходить лизун) Вже пора на пенсії відпочивати. А він ще хоче кірувати і бабло пороху заробляти Ганьба
Анонім Показати IP 11 Січня 2019 19:25
Чомусь ці тупі чиновники ,абсолютно всі, купують дорогі годинники?
Справедливий Показати IP 11 Січня 2019 19:34
Цього зальотного шльоцика потрібно негайно затримати!
Носата Показати IP 11 Січня 2019 20:00
Володя прощай))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus