USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Ще два села прийняли рішення про приєднання до Луцька

27 Липня 2019 20:58
Жителі сіл Жабка та Дачне Ківерцівського району під час громадських слухань проголосували за приєднання до Луцька.

Слухання відбулися сьогодні, 27 липня.

Громадяни проголосували за приєднання їхніх населених пунктів до міста Луцька. Зауважимо, відповідно до процедури, ще мають відбутися засідання Луцької міської ради та Прилуцької сільської ради. Після чого звернення буде направлене у Волинську облдержадміністрацію.

Зазначимо, голова Прилуцької сільради Валентин Арчибасов активно неодноразово блокував рішення депутатів про об’єднання.

Села, що входять до Прилуцької сільської ради, мусять приєднатися до Луцька. У цьому випадку вони отримають державну субвенцію на інфраструктурний розвиток. Коли ж цього не сталося б, то приєднання відбулося б «примусово», в рамках реформи, і тоді грошей від держави громада не отримала б.

Нагадаємо, 15 липня депутати Прилуцької сільської ради проголосували за приєднання до Луцька. 29 вересня 2017 депутати сільської ради проголосували за відповідне рішення, проте на нього наклав вето голова сільради Валентин Арчибасов, що спричинило розкол в раді.

У зв’язку з неправомірними діями голови сільської ради Прилуцького в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. Йшлося, наприклад, про те, що голова Прилуцького не виконував рішень сесій і проводив пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.

Варто зазначити, що усі жителі Прилуцької сільської ради отримають усі права, що й лучани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ололо Показати IP 27 Липня 2019 21:34
Це все цікаво, але в першу чергу мали б приєднатися прилеглі до Луцька громади: Струмівка, Ліпіни, Зміїнець, Гірка Полонка, Забороль, Підгайці, Рованці...
До ололо Показати IP 27 Липня 2019 22:59
Мали б але не хочуть
Ахаха Показати IP 28 Липня 2019 02:20
Це мені нагадує як верховна рада приймає законопроекти про втуп до ЄС.
Я Показати IP 28 Липня 2019 05:35
Цікаво, а що за ексклюзивні права мають лучани? Виходити на ходу з маршрутки? Чи переходити дорогу на червоне світло?
Прилуцьке Показати IP 28 Липня 2019 06:43
А субвенції то будуть діділитися на всіх, а не тільки для "приєднаних"...... думайте!!!!!
знаю Показати IP 28 Липня 2019 11:52
так Луцьк повинен розширятися, підгійці, ліпіни, боритин гірка полонка забороль, маю на увазі усі ОТГ навколо луцька повинні бути луцьком, а то розвелись князьки, нічого не роблять, тільки набивають кармани баксами, отримують шаленні відкати і говорять що вони єфективні голови, та грош вам ціна, хай заберуть акциз в 20 році, а ще якромберг та шуберт та модерн єкспо до луцька заберуть..... от побачимо що корлі то голі
прилуцькому Показати IP 28 Липня 2019 11:55
не знгаеш що таке субвенція???? так ось субвенції не діляться на всіх, субвенції отримує громада ( чи то луцьк чи то мала громада ) на одного жителя, учня....а з власних надходжень фінансується все інше..
Прокопчук Василь Мик Показати IP 28 Липня 2019 14:46
Струмівка, Ліпіни, Зміїнець, Гірка Полонка, Забороль, Підгайці, Рованці, Великий Омеляник, це панські містечка хоча й сільського типу, там проживає еліта Волинської області це нащадки комуністів, директорів, завмагів, керівників КДБ, МВС, прокуратури, суддів тощо, які все життя намагалися відокремитися від людей на насамкінець це зробили, вони ніколи в житті не приєднаються до Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus