USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Спеціалісту, який за хабарі видавав сертифікати «Євро-5», оголосили про підозру

20 Листопада 2018 13:07
На Волині слідчі детективи оголосили про підозру інженеру товариства з обмеженою відповідальністю за отримання неправомірної вигоди, інформує прес-служба волинської поліції.

39-річний лучанин отримав 16 тис. грн неправомірної вигоди за безперешкодну видачу сертифікату відповідності транспортного засобу стандарту «Євро-5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу.

Нагадаємо, правоохоронці затримали експерта на робочому місці під час отримання чергового хабара у розмірі шістнадцять тисяч гривень за оформлення автомобіля. Під час санкціонованих слідчих дій у службовому кабінеті посадовця також виявлено понад шістдесят тисяч гривень та понад вісімсот американських доларів.

Гроші чоловік отримав за безперешкодну видачу сертифікату відповідності щодо індивідуального затвердження транспортного засобу стандарту «Євро 5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу. Документ є підставою для первинної реєстрації транспортного засобу в сервісних центрах органів внутрішніх справ.

Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368-4 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди особою, яка провадить професійну діяльність з надання публічних послуг. Санкція статті передбачає, зокрема позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із спеціальною конфіскацією. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
21 Показати IP 20 Листопада 2018 14:44
під варту... тут ж б**дь міліарди вкрав, кошти вивів з держ бюджету, тендер фіктивний провів, злочин нев'єб%%ний. ой цей маразм гидко читати.
valdis peish Показати IP 20 Листопада 2018 23:58
пацан робив добро - доступне авто людям - а ви його в тюрьму

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus