USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Терапія стрільбою з лука: «Луцькі соколи» тренують військових

1 Квітня 2023 10:28
У клубі «Луцькі соколи» військовослужбовці, які перебувають на відновленні у волинських медзакладах, навчаються стрільби з лука. Одне з тренувань організували 30 березня.

Як розповів Суспільному тренер клубу Олег Дучимінський, цього дня на заняття прийшли 13 військовослужбовців. Це бійці з Волині, Житомирщини та Запоріжжя.

Такі тренування у рамках програми психологічної реабілітації проводять для воїнів, які відновлюються у Центрі реабілітації учасників бойових дій в Луцьку та Волинському обласному госпіталі ветеранів війни.

«Такі тренування у нас відбуваються двічі на тиждень на базі 19-ї школи. Хлопці були на милицях, стрибали на одній нозі, з пораненнями в голову, черепно-мозковими травмами, контузіями», – розповідає Олег Дучимінський.
Зазначає: про такі тренування бійці відгукуються позитивно, а на самих заняттях сміються та жартують.

«Маємо зворотний зв'язок, бо я їх всіх анкетую, вони описують свої емоції та розповідають про результат від стрільби з лука. Вони щасливі, сміються. Для них це інший світ. Така реабілітація проходить зсередини люди», – каже тренер.
З його слів, лучний спорт вимагає від людини великої концентрації уваги.

«Це також управління м'язами рук, спини, живота, ніг, одночасного контролю рухів, рівновага, окомір, послідовність маніпуляцій з луком, прицілювання – дуже багато таких завдань, і це допомагає бійцям відновлюватися», – пояснює Олег Дучимінський.
Заняття для захисників відбуваються щовівторка та щочетверга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus