USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У діях волинського експосадовця, який продавав бронежилети і каски, суддя не побачив ознак кримінального правопорушення

1 Липня 2022 17:33
Справу із затриманням працівниками СБУ в місті Ковелі ділка, який продавав гуманітарні бронежилети, закрили.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У квітні Служба безпеки України затримала під час збуту солдатської амуніції чоловіка.

При ньому виявили партію бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України під виглядом гуманітарної допомоги. Загальна вартість – $18 тисяч.

Незаконну схему організував член добровольчого формування Підгайцівської громади.

За місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили бронежилети, каски, гігієнічні товари, готівку у валютах різних країн на загальну суму майже 800 тисяч гривень.

Чоловіка, який продавав каски та бронежилети, звати Микола Король. Він донедавна очолював відділ благоустрою в Підгайцівській ТГ.
Читайте також: Відоме ім’я волинського експосадовця, який незаконно продавав бронежилети і каски

До відповідальності, однак, його не притягнули. Нині фігурант справи заявляє, що амуніцію купував законно, і намагається через суд повернути арештований товар.

Судді поки що відмовляються повертати вилучене. Своєю чергою, суддя Олег Клок не погодився з апеляційним рішенням колег.

«Я не можу погодитися з рішенням апеляційного суду. У матеріалах справи відсутнє документальне підтвердження того, що бронежилети, захисні каски та підсумки для бронежилетів, які вилучено під час огляду місця події та обшуку, є гуманітарною допомогою, благодійною пожертвою чи безоплатною допомогою.

Таким чином, матеріалами кримінального провадження не доведено події кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України, в суді апеляційної інстанції, а тому ухвала слідчого судді про арешт майна підлягає, на мою думку, скасуванню з відмовою в задоволенні клопотання прокурора», – ідеться в ухвалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Олег Показати IP 1 Липня 2022 18:22
Суддя прийняв позицію закону і так має бути в правовій державі. А за реалізацію гуманітарної допомоги, доведеної належними та допустимими доказами дійсно потрібно суворо карати
АНТИФЕЙК до Олег Показати IP 2 Липня 2022 00:13
самому не смішно від того, що написав? де ти побачив суддю, який прийняв позицію закону?
Мабуть Показати IP 1 Липня 2022 18:35
це дуже погано що суддя нічого небачить , є зараз клініки , які відновлюють зір . Потрібно допомогти грошима на чудодійну операцію .
Свідомий Показати IP 1 Липня 2022 18:44
Може просто суддя і затриманий родичі. А може просто суддя БАРАН СЛІПИЙ. Іншого пояснення небачу…
сс Показати IP 1 Липня 2022 19:11
це по нашому як завжди.......
Волинянка Показати IP 1 Липня 2022 19:59
А експосадовецт надав документи що амуніцію він купував??
лютий Показати IP 1 Липня 2022 22:22
Безперечно, що надав документи, і вельми дуже переконливі!
1 Показати IP 1 Липня 2022 23:59
Не існує ніяких "військовослужбовців ДФТГ", що ви пишете? В нашій країні військовослужбовці служать в ЗСУ... Розумію, що це трохи не про темі, але перш ніж застосовувати різні словосполучення, варто б трішки почитати законодавство
1 Показати IP 2 Липня 2022 00:03
П.с. коментарі нашого люду нагадають крики п'яних футбольних вболівальників, які однозначно краще знають правила за рефері, бо ж він пі... Більш ніж впевнений, що ви навіть трішки не вникли в суть цієї справи, але вже зробили висновки - суддівська система гнила, а ви всі праві.
life Показати IP 2 Липня 2022 01:06
з такими суддями посадовцями і різною нечистю війни не потрібно це все сумно люди помирають за нас з вами щоб ми жили у вільній правовій державі
911 Показати IP 2 Липня 2022 09:47
Ганьба такому судилищу. Коли нарешті настане порядок. Чому мародерів не притягують до відповідальності...? Суди як завжди показали свою кваліфікацію... дуже сумно, що нічого не змінюється... Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus