USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку не змогли відповісти за Бандеру

4 Березня 2012 11:46
Депутати Луцької міської ради не змогли визначитися щодо змісту «бандерівського» звернення до Ради міста Замостя (РП) і вирішили перенести розгляд питання на наступну сесію.
Про це стало відомо під час другого засідання 21 сесії міськради, 2 березня.
Нагадаємо, що депутати вирішили розглянути питання про звернення до обранців громади міста Замостя у справі надання звання Почесного громадянина Степанові Бандері 21 сесії під час обговорення порядку денного 29 лютого.
Уже на початку другого засідання 2 березня, це питання спричинило перерву в роботі сесії - депутати порадилися, створили редакційну комісію, яка мала б погодити остаточний варіант звернення. Тоді вирішено було розглянути це питання одним з останніх.
Втім, дійти згоди члени редкомісії так і не змогли. Як наслідок, до розгляду було запропоновано два варіанти звернення. На підтримку першого виступив голова фракції «Свобода» в міськраді Святослав Боруцький. Він, зокрема, заявив, що відповідь луцьких депутатів польським має бути такою, щоб ті зрозуміли, що не варто втручатися у внутрішні справи України і вказувати, хто є національними героями для українців.
Підтримати такий варіант звернення закликав депутатів голова фракції «Свободи» в облраді Анатолій Вітів. «За 20 років незалежності жодне місто України не дозволяло собі подібних випадів у бік польської сторони, в той час як поляки займаються цим постійно і приймають образливі заяви в українській бік» - пояснив свою позицію політик.
На захист іншого варіанту звернення виступила депутат міськради із фракції «Батьківщини» Наталія Бунда. На її думку, «жорстка» відповідь може негативно відобразитися на економіці міста, яке втілює чимало спільних із польськими містами-побратимами проектів. Схожу думку висловив також «тимошенківець» Петро Савчук. А представник «Фронту Змін» Олександр Плісецький взагалі запропонував перенести розгляд цьго питання.
Зрештою, так і сталося, адже проект звернення запропонований Боруцьким підтримав лише 21 депутат. позитивно депутати проголосували за те, щоб це питання розглянути під час наступної сесії.
Нагадаємо, міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Бандери почесним городянином. «Міжнародне співтовариство, до якого ми належимо, засуджує і не приймає прославляння нацистів і фашистів», - йдеться в документі, який буде представлений в МЗС.
Окрім того, влада Замостя звернулася до люблінського муніципалітету. Люблінську владу закликали, зокрема і Спілка воїнів Народних Збройних Сил, звернутися до Луцької міськради, аби та скасувала рішення при визнання Степана Бандери почесним городянином. У разі ж відмови люблінську мерію закликають припинити співпрацю з Луцьком як із містом-побратимом.
Затим стало відомо, що депутати Люблінської міськради мають намір під час однієї із найближчих сесій висловити свою позицію щодо надання статусу почесного громадянина Луцька провідникові ОУН Степану Бандері.
«Бандерівське» питання стало предметом розмови між головою ради міста Люблін Петром Ковальчиком та секретарем Луцької міськради Григорієм Пустовітом. Ковальчик запевнив луцьку владу, що Люблін не має наміру розривати через статус Бандери партнерські стосунки з облцентром Волині.
Однак депутатам Луцької міськради кортить звернутися до Ради міста Замостя у Польщі у справі надання звання Почесного громадянина Степанові Бандері. Відповідно до проекту рішення, підготовленого фракцією «Свободи», владі Замостя пояснюють, що не варт втручатися в українську політику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Пупо Показати IP 4 Березня 2012 12:24
Польська спілка НСЗ - усім відомі україножерці. І польські депутати Замостя просто придурки, що пішли на цю провокацію. Такі самі придурки можуть бути і наші депутати, котрі погодяться на провокаційні пропозиції свободівців.
тиць-здиць Показати IP 4 Березня 2012 12:51
Років 20 -25 тому, коли пани-поляци були бідні, як церковні миші і вивозили звідси харчі і телевізори, тема Бандери їх (поляків) не турбувала. Тепер же тримати хвоста пістолєтом.
бу до тиць-здиць Показати IP 4 Березня 2012 16:29
25 лет назад в украине толком и не знали кто такой бандера.и телевизоры и продукты вывозили советского производства.заслуги украины и тем более бандеры в этом нет.
тиць-здиць до бу Показати IP 4 Березня 2012 19:26
Ясно: ти не знало ні "му" ні "бу". Гордісь!
Хи-Хи Показати IP 4 Березня 2012 13:20
"Польща-гієна Європи"-Уінстон Черчілл
грязь європи Показати IP 4 Березня 2012 14:58
Справа тут не тільки в полячках. А В ЄС, у який ви всі так мрієте вступити. 25 лютого 2010 року Європейський парламент прийняв резолюцію по Україні в якій заявив, що Європейський Союз "глибоко шкодує щодо рішення колишнього президента України Віктора Ющенка посмертно нагородити Степана Бандеру, лідера Організації українських націоналістів (ОУН), яка співпрацювала з нацистською Німеччиною, званням "Національного Героя України"; сподівається у зв'язку з цим, що нове українське керівництво перегляне такі рішення і зберігатиме відданість європейським цінностям".Крім того, Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй щороку з 2008 по 2011 роки приймає резолюцію "Про недопустимість певних видів практик, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації та пов'язаної з ними нетерпимості". За резолюцію, що спрямована на боротьбу проти героїзації нацизму, проголосували 118 країн світу. В резолюції ООН будь яка героїзація членів усіх організацій (в тому числі і ОУН -УПА), які воювали проти країн антигітлерівської коаліції (і проти СРСР) вважається неприпустимою, і такою що не відповідає статусу члена ООН.
! Показати IP 4 Березня 2012 20:37
отож не бачити вам Європи, раби, холопи, грязь Москви!
Лучанин Показати IP 4 Березня 2012 23:04
Дякуючи нашим депутанам якщо колись Україна і увійде до ЄС, то точно без Луцька, бо з Бандерою нас ніде у світі не чекають. Якщо хочете щоб вас (депутанів) хтось десь у світі нормально сприймав, то моліться свому кату тихенько в подушечку.
1 Показати IP 5 Березня 2012 01:00
А ким будуть поляки вважати лучан, які раптом взяли б та й відмовились від Бандери на польську вимогу? Бидлом безрогим, об яке можна витирати ноги.
просюк Показати IP 5 Березня 2012 09:41
дивак, вище вже зазначалось, що справа тут не стільки в поляках - а в позиції Європи, яка ОДНОЗНАЧНО НЕ СПРИЙМАЄ БАНДЕРУ ТА ОУН-УПА. Так що сидіть у своєму смердючому болоті і не патякайте.
Seva1000 Показати IP 5 Березня 2012 16:31
Путин рулит! Очередь за Севастополем. Crimea-непотопляемый авианосец России.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus