USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Учора в Луцьку «замінували» 49 об’єктів

4 Червня 2019 10:21
Протягом вчорашнього дня, 3 червня, до управління ДСНС у Волинській області надійшли повідомлення про замінування 49 об’єктів. Загалом упродовж останніх трьох днів було зафіксовано 14 повідомлень про замінування 80 об’єктів на території міста Луцька

Про це йшлося 4 червня під час брифінгу в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області, присвяченому серії неправдивих повідомлень про замінування об’єктів на території Луцька.

Тимчасовий виконувач обов’язків керівника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак висловив велике сподівання, що вчора, 3 червня, був останній день, коли надходили повідомлення про замінування.

«Ми не єдина область, яка з цим зіткнулася. Такі повідомлення про замінування надходили майже в усіх областях України», – наголосив Сергій Козак.

Він розповів, що в п’ятницю, 31 травня, до УДСНС надійшло повідомлення про замінування 10 об’єктів. Після цього було повідомлено СБУ, поліцію і виконувалися заходи з перевірки достовірності поданої інформації.

Загалом за минулі дні було зареєстровано 14 повідомлень про замінування 80 об’єктів на території Луцьку. У п’ятницю «замінували» 16 об’єктів, у суботу, 1 червня, – 6 об’єктів, у неділю, 2 червня, – 15 об’єктів і в понеділок, 3 червня, – 49 об’єктів.

Окрім того, за цей час по Україні було зафіксовано ще повідомлення про псевдозамінування 63 об’єктів у Черкаській, Запорізькій та Чернівецькій областях.

Водночас Сергій Козак пригадав, що за 12 місяців 2018 року в області було зареєстровано 3 повідомлення про замінування і в усіх випадках були встановлені особи, яких притягнуто до відповідальності.

За цей рік, окрім згаданих випадків, було п’ять подій псевдомінування і винні особи теж були встановлені і притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, протягом кількох днів у Луцьку повідомляли про замінування близько 80 об’єктів. Зокрема, 31 травня надійшла інформація про наявність вибухівки в кафедральному соборі, районній лікарні, «Новій лінії», «Там-Тамі», офісі Команди Зеленського тощо. 1 червня оголосили про замінування авто біля офісу Команди Володимира Зеленського, зоопарку, інфекційної лікарні та Луцької міськради. 2 червня в поліцію надійшло повідомлення про вибухівку у двох житлових будинках на вулиці Шопена, залізничному вокзалі, торгівельному центрі, супермаркеті, лютеранській церкві, житловому будинку на вулиці Гірній, «Аптеці низьких цін» на вулиці Грушевського, 19 та супермаркеті «Сільпо» у РЦ «Промінь».

Вранці 3 червня перевіряли інформацію щодо замінування ЦНАПу та обласної лікарні.

Поліція встановили, що неправдиві електронні повідомлення щодо мінування об’єктів у Луцьку надходять із серверів, які знаходяться на території Росії.

Волинська СБУ вважає, що такі фіктивні замінування – один з елементів гібридної війни, яку веде проти України Російська Федерація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віктор Показати IP 7 Червня 2019 21:08
замінування офісу зеленського а потім окремо ще й авто біля офісу, - чудова нагода наставити шпигунського обладнання скільки заманеться і де заманеться. браво грицаку і порошенку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus