USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція розслідує підпал автомобіля батька «бурштинового прокурора», який збив волинянку

24 Жовтня 2018 17:06
У Ківерцівському відділі поліції ГУНП у Волинській області підтвердили інформацію про підпал автомобіля батька «бурштинового прокурора» Володимира Боровика, який в січні 2017 року п’яним збив на смерть жінку, яка йшла з сином.

Як зазначив начальник слідчого відділеня Ківерцівського відділу поліції Андрій Глубіцький, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України, йдеться про «умисне знищення або пошкодження майна».

Відповідно до цієї статті умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Частина друга статті 194 ККУ передбачає, що те саме діяння, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загально-небезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, — карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.
Нагадаємо, інцидент трапився у ніч з 17 на 18 жовтня на вулиці Пушкіна у Ківерцях. Автомобіль стояв в дворі будинку на дві сім’ї. Близько 2:30 сусіди почули звук вибуху і побачили авто, яке палає.

Володимира Боровика неодноразово помічали п’яним за кермом, проте 30 січня 2017 року стало фатальною датою – їдучи напідпитку селом Княгининок Боровик не помітив жінку, яка йшла узбіччям, тримаючи малолітнього сина за руку, і збив її. З місця події спробував втекти, але його заблокували інші водії на заправці села Брище. За смертельну ДТП Боровик отримав умовний термін покарання.

Син Боровика Андрій – екс-заступник прокурора Рівненщини, відомий «бурштиновий прокурор», якого Юрій Луценко назвав куратором бурштинової мафії в області. Його разом зі спільниками затримали у липні минулого року в ході масштабної спецоперації «Бурштин», проте згодом випустили під заставу в 1 мільйон гривень. Під час обшуків в будинку знайшли коштовності, гроші та колекцію годинників, вартістю близько 100 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
sv Показати IP 24 Жовтня 2018 21:18
І що, хтось чув про завершення справи проти Андрія Боровика? "Видоїли" та й закрили справу. Людина, яка може дати мільйон застави, може й "поділитися" ще парочкою мільйонів. Гучні затримання, робота на піар! І банальне поповнення київських кишень...
Тетяна Показати IP 25 Жовтня 2018 13:49
Піпєц просто... Був п'яний за кермом, намагався втекти і умовно????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus