USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

«Я тебе заб’ю»: волинянин отримав майже 1,5 року за погрози прокурору під час суду

22 Січня 2019 16:31
Волинянина засудили на 1 рік 5 місяців роки за те, що під час судового засідання він погрожував вбити прокурора, мовляв саме вона винна у тому, що йому продовжили міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду Волинської області від 17 січня.

Як вдалося встановити під час судового засідання, раніше неодноразово судимий обвинувачений 13 грудня 2017 року знаходився у приміщенні Нововолинського міського суду під час проведення підготовчого засідання про його обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.125, ч.2 ст.186 КК України. Публічне обвинувачення підтримувала прокурор Іваничівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області. Так, прокурор оголосила клопотання про продовження строку тримання під вартою. Через те, що до суду не з’явилися всі учасники, клопотання було задоволене. Натомість обвинувачений, свою чергою, висловив прокурору погрозу вбивством.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у інкримінованому йому злочині не визнав, розповівши, що не висловлював погрози вбивством прокурору, а слова були адресовані в сторону на той час його співмешканки, оскільки тоді перебував з останньою у неприязних стосунках. Просив суд суворо його не карати, оскільки має на утриманні хвору матір та бабусю.

Натомість потерпіла розповіла, що коли суддя покинула зал судових засідань, обвинувачений почав вести себе агресивно, порізав собі руку, а в її сторону сказав: «Для чого ти це зробила»? З її слів, після надання чоловіку медичної допомоги він продовжував вести себе агресивно, нецензурно лаявся та сказав їй: «Я тебе заб'ю». Вона каже, що сприйняла погрозу реально, оскільки, як зазначив обвинувачений, саме через неї йому було продовжено запобіжний захід.

Окрім показань потерпілої, вина чоловіка була доведена й іншими доказами.

Отож, суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на 1 рік 5 місяців.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мда... Показати IP 22 Січня 2019 16:42
прокурору хоч зар.плату підвищили, в якості виконання особливо важливих завдань?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus