USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як та де в Луцьку щеплюють неповнолітніх проти COVID-19

3 Листопада 2021 17:53
У Луцьку дітей з 12 років вакцинують за згодою та у присутності батьків у трьох пунктах щеплення.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Лучанка Леся Бондарук разом із 15-річною донькою Ніно прийшли на вакцинацію від COVID-19. Вона каже, що щодня бачить серед хворих велику кількість дітей, тому й вирішила вакцинувати доньку.

Сама жінка вакцинувалася ще у липні. Розповідає, що має супутні хвороби – цукровий діабет, але себе захистила і дуже задоволена.

«Дітей щеплюють лише вакциною Pfizer. Рекомендована доза двічі по 0,3 мл з інтервалом 21-28 днів, – каже директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська. – Для того, щоб вакцинувати дітей, треба згода та присутність батьків. Підліткам після 16 років присутність та погодження батьків не обов’язкові».

З її слів, перед вакцинацією проти COVID-19 у дитини має бути проведений весь комплекс рутинної вакцинації, її має оглянути лікар-педіатр і надати висновок про стан здоров’я.

15-річну Ніно Бондарук перед вакцинацією оглянула педіатриня Оксана Лєщинська. Її висновок: дівчина – здорова та до вакцинації готова. Сама ж Ніно каже, що серед її друзів-підлітків немає знайомих, які робили щеплення проти коронавірусу.
Оксана Лєщинська розповідає, що їхній медзаклад готує пакет документів для того, аби пункт щеплень у поліклініці був затверджений в переліку і давав можливість проводити вакцинацію дітям від 12 років.

Нині у Луцьку провакцинувати дітей можна у медзакладах на Відродження, 13, Волі, 66 та Бенделіані, 7.
«В одному із центрів масової вакцинації, що діє у відділенні загальної практики – сімейної медицини № 2, щодня вакцинують понад пів тисячі людей», – розповів керівник закладу Віктор Пахарчук. Та додає, що за два тижні тут щепили від коронавірусу десятеро неповнолітніх.
Нагадаємо, з липня в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 дітей старших 12 років. За цей час на Волині вакцинували 230 неповнолітніх.

«Майже усім – 16-17 років», – розповіла під час брифінгу заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus