USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Є загроза обвалу балкона: Гостинний дім Прайзлерів у Луцьку потребує невідкладного ремонту

6 Лютого 2023 12:14
До виконавчого комітету Луцької міської ради звернувся директор Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку Павло Рудецький щодо руйнування пам’ятки місцевого значення Гостинного дому Прайзлерів.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Здійснивши моніторинг території 2 лютого цього року, було виявлено явні ознаки руйнування балкона другого поверху Гостинного дому Прайзлерів, пам’ятки архітектури місцевого значення (охоронний номер 33-мз).

Станом на сьогодні, є загроза обвалу балкона на пішохідну частину вулиці Кафедральної. Незначні обвали (окремі шматки цегли та штукатурки) наявні вже зараз.

Як ми писали, Луцька міська рада хоче реставрувати архітектурну пам’ятку за кошти інвесторів у Старому місті через процедуру державно-приватного партнерства. Однак проти цього виступає громадська організація «Семиярусна гора», яка просить зберегти створений нею наприкінці літа простір. Громадські слухання щодо реставрації Гостинного двору Прайзлерів проводили 27 січня.

Читати ще: Конфлікт без причини: чому «Семиярусна гора» зчинила бучу навколо Гостинного двору у Луцьку і хто правий?

Нагадаємо, у січні 2018 року пам’ятку архітектури, будинок на вулиці Кафедральній, 4, взяли на баланс міської ради. У 2020 році стало відомо, що Луцька міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, на якому планувала віддати приміщення в оренду на 20 років, щоб інвестор відреставрував її відповідно до усіх встановлених норм, та відкрив там готель, кафе, ресторан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus