USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Засідання Луцької ТВК знову перенесли

16 Серпня 2017 16:52
Через відсутність кворуму не змогла розпочати засідання територіальна виборча комісія.

Продовження засідання мало відбутися 16 серпня.

За станом на 16:00 на засідання не вдалося зібрати усіх членів ТВК, тож його вирішили перенести на 12.00 17 серпня. Роботу з перевірки підписів лучан за відкликання депутатів таким чином планують завершити орієнтовно до 19 години. Також планують внести у протокол виявлені раніше помилки у списках. До прикладу, 15 серпня виявили 85 помилок щодо інформації про місце проживання. Так, один із підписаних із Білої Церкви, є із села Великий Омеляник, із селища Любешів, частина підписантів взагалі не вказала населений пункт проживання.

Присутні члени комісії обговорили можливість звернення до адміністрації автозаводу «Богдан», де відбувалися збори щодо відкликання п’ятьох депутатів міськради. Так, хочуть отримати підтвердження чи спростування того, чи здійснюється у тому приміщенні видача заробітної плати чи благодійної допомоги, а також з’ясувати, яку кількість осіб насправді може вмістити приміщення.

Своєю чергою, адвокат депутатів Святослав Туз повідомив, що отримав сьогодні відповідь з міського відділу поліції. Він запитував, відповідно до яких норм законодавства поліція може бути залучена до проведення перевірки підписів. У відповіді було вказано, що така участь відбувається на підставі статей 31 та 26 закону «Про національну поліцію». Відкривши ці статті, адвокат не виявив жодного пункту, де йдеться бодай про участь поліції у виборчій процедурі, отже у поліцейських немає підстав бути залученими до перевірки підписів щодо відкликання депутатів.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів. Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ. Варто відзначити, аби перевірити підписи в законний спосіб, член комісії Юлія Кубай пропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи, але Будцев саботував роботу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus