USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Заступник міністра молоді та спорту – із візитом у Луцьку

12 Липня 2018 13:52
Одне із важливих завдань, яке перед собою ставить Міністерство молоді та спорту України, – це розвиток молодіжної інфраструктури.

Про це розказав заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема під час свого робочого візиту до Луцька 11 липня.

«Йдеться про те, щоб в Україні з’явилося якомога більше молодіжного простору, де молодь може у вільний, зокрема від навчання, час отримувати якісь нові знання, навички, дуже важливі зараз, – це лідерство, командна робота, розробка проектів для реалізації ініціатив. Фактично мова – про створення майданчиків для комунікації між різними молодіжними організаціями, молоддю і владою, включення молоді в процеси тих змін, які відбуваються», – зазначив Олександр Ярема.

Він підкреслив, що важливою є проблема, коли «молодь відчуває свою непотрібність, коли її не чують». Натомість молодіжні ради – своєрідна модель включення молоді до процесу прийняття рішень.

Читайте ще: У Луцьку затвердили склад молодіжної ради

«Не потрібно прикриватися хорошими гаслами, як ми це можемо побачити в інших регіонах чи інших містах, мовляв молодь – наше майбутнє, приходьте завтра. А молоді вже сьогодні важливо відчувати свою запитаність і участь у тих процесах, що відбуваються», – зауважив заступник міністра.
Олександр Ярема наголосив, що при формуванні молодіжної ради основне – це прозорість та відкритість процедур, а також ініціативність і активність людей, охочих увійти до складу молодіжної ради.

Він акцентував, що молодіжна рада в Луцьку сформована з представників шкільної та студентської молоді, а також членів громадських організацій. Заступник міністра зазначив, що, попри те, що в цілому йдеться про молодь, насправді існують істотні відмінності між пріоритетами, потребами студентів чи учнів, тож надзвичайно важливою є безпосередня комунікація між членами молодіжної ради. Водночас, як зауважив заступник міністра, в подальшому члени молодіжної ради можуть стати активними громадськими діячами, представниками бізнесу чи органів самоврядування.

«Важлива теж активна участь міської влади, тобто, аби не йшлося лише про модель заради моделі. Потрібно, щоб керівництво міста активно задіювалося в роботу молодіжної ради», – сказав Олександр Ярема.
Та додав, що у європейських практиках є приклади, коли саме молодь приймає ключові рішення щодо скеровування коштів чи напрацьовує проекти для розвитку міста.

Окрім того, заступник міністра молоді та спорту відзначив, що загалом Луцьк активно провадить молодіжну роботу. Так, минулого року, коли міністерство за участю міжнародних партнерів проводило загальноукраїнський конкурс кращих практик молодіжної роботи, луцька ініціатива ГО «Молодіжна платформа» ніч кінопереглядів увійшла до десятки кращих практик. Водночас далеко не в кожному місті країни існують молодіжні ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 12 Липня 2018 15:25
Відразу видно веселий,позитивний хлоп
Олександр Показати IP 12 Липня 2018 18:57
Де таких чм*рів берете?????Це злодюга!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus