USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Екс-голова КСУ назвав своє звільнення переворотом

14 Травня 2019 23:04
Звільнений у вівторок, 14 травня, голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук назвав свою відставку антиконституційним переворотом. Про це написав на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні громадяни України! Сьогодні відбувся антиконституційний переворот у Конституційному Суді України та захоплення державної влади з боку осіб, які займали посади суддів Конституційного Суду України», – йдеться в повідомленні.

Шевчук заявив, що судді КСУ, які проголосували за його звільнення, зробили «тяжкий кримінальний злочин», і звинуватив президента Петра Порошенка в події.

«Безумовно, що за цим злочином стоїть головний вигодонабувач Порошенко, який докладає всіх зусиль для утримання влади шляхом збереження контролю над головними державними установами», – заявив Шевчук.

Він підкреслив, що має намір оскаржити свою відставку.

«Я не збираюся здаватися і завтра ж звернуся до суду і в правоохоронні органи», – написав Шевчук.

На завершення свого поста він закликав усіх небайдужих громадян України об’єднатися для захисту свого вибору, президента і Конституції.

Прокоментувати те, що відбулося сьогодні під час засідання, попросила ТСН та навела відповіді Шевчука:

– Вас відсторонили чи звільнили? Ми не можемо зрозуміти в чому різниця?

– Мене звільнили як суддю. Хоча висунули вимоги як до голови. Тобто маса порушень регламенту, закону та конституції.

– Ви будете його оскаржувати?

– Так, звичайно.

– Якщо будете оскаржувати, то відповідно і інавгурацію може бути перенесено?

– Я не знаю, але однозначно тут є політичний вплив і політичний тиск на ці події, які призвели до мого звільнення. Звільнення не справедливе і я з ним категорично не погоджусь. Це ганьба.

– Де ви будете оскаржувати, в якому суді?

– Я повідомлю пізніше.

Раніше ЗМІ повідомляли, що судді висловили Шевчуку недовіру. Правових наслідків це рішення не мало – законом не прописана процедура звільнення голови КСУ, окрім як за власним бажанням. Але судді розпочали голосування за його відставку з посади судді – і він втратив посаду. На його місце було призначено Наталю Шаптала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus