USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

30 листопада: події, факти, дні народження

30 Листопада 2019 00:00
30 листопада святкує день народження сертифікований інструктор з Ішвара-йоги, засновниця «Території йоги» Христина Губська. Знайомі та друзі вітають її та зичать світлої долі, енергійності, радості та щастя. Нехай натхнення додає барв для життя, щоб усі починання в будь-якій справі були пронизані любов’ю, теплом і розумінням! Добробуту, душевної рівноваги, досягнення всіх поставлених цілей, яскравих подій та незабутніх вражень!

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає з днем народження начальника відділу з продажу автомобілів ПАТ «Волинь Авто» Зою Курдельчук. Бажаємо іменинниці енергійності, успіхів, достатку, наснаги, а також підтримки з боку колег, партнерів, друзів! Нехай кожен ваш день починається із щирої посмішки і гарного настрою!

День народження 30 листопада відзначає художній керівник Волинського державного академічного народного хору, заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник та проджект-менеджер студії «Ідейл» Едуард Пелеш.
Едуард Пелеш
Едуард Пелеш
Редакція вітає усіх зі святом та бажає здоров’я, достатку, процвітання, вірних друзів та усмішок долі.

30 листопада іменини у чоловіків з іменами Михайло та Григорій.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні – День домашніх тварин.

Наша хроніка:

Минулоріч у Луцьку змагалися 150 боксерів на Міжнародному турнірі пам'яті Василя Лотоцького.

У 2017 році лучани відривалися під пісні гурту «ТІК».

У 2016 у Луцькій міськраді пропонували не використовувати нав’язаний соціалістичною антирелігійною обрядовістю образ Діда Мороза та замінити його Святим Миколаєм.

У 2015 цього дня Луцьк здригнувся від надривного ридання матері загиблого Героя Віктора Мельничука.

2014 року року в цей день у Луцьку відбулася виставка безпородних собак «Дворянин-2014». Організатори, ламаючи стереотипи, що в конкурсах серед собак можуть брати участь лише ті, які мають хороший родовід, запросили власників дворових собак продемонструвати їх таланти.

Окрім того, із сольною програмою до свого 5-ого дня народження виступили у рідному Луцьку хлопці з гурту Фіолет. Приємним сюрпризом для гостей заходу став спільний виступ музикантів із луцькою співачкою Інною Кириченко.

2013 року в цей день на Волині відшукали таланти. Найталановитіших серед пересічних волинян: співаків, майстрів, танцюристів, музикантів, митців та декламаторів визначили у рамках культурно-мистецького проекту «Шукаємо таланти».

В ніч на 30 листопада минулого року в Києві розігнали Євромайдан. Фоторепортаж кривавого розгону дивіться ТУТ.

У 2012 році письменниця Ліна Костенко відмовилася від звання «золотої». Цю нагороду дають письменнику, чиї твори сумарно видано накладом 100 тисяч примірників (точка відліку – 2000 рік).

Окрім того, на поштових марках України з’явився Луцький замок. Тоді Укрпошта ввела в обіг нову продукцію – сім поштових марок із зображенням замків, фортець та палаців України, серед них і символ обласного центру Волині.

Народилися:

30 листопада народилися англo-ірландський письменник-сатирик, публіцист, поет Джонатан Свіфт («Подорожі Гуллівера»), американський винахідник і виробник стрілецької зброї Олівер Вінчестер, американський письменник, гуморист, сатирик Марк Твен («Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна»), визначний англійський політичний і державний діяч Уїнстон Черчілль, український радянський політичний і державний діяч Григорій Гринько, американський англійський письменник, майстер детективів Джон Діксон Карр («Відьмине лігво», «Відьма відливу», «Убивство в музеї воскових фігур»), український футболіст Микола Махиня, український поет Андрій Михайлюк, українська письменниця Раїса Іванченко, український естрадний співак Назарій Яремчук, американський кінорежисер і продюсер Рідлі Скотт («Гладіатор», «Ганнібал»), радянський скульптор, автор монумента Незалежності в Києві Анатолій Кущ, український футболіст і тренер Лев Броварський, український дитячий письменник, драматург Ярослав Стельмах, український боксер, олімпієць Тарас Шелестюк.

Сталося:

1763 – Судова реформа в гетьманській Україні. Універсалом гетьмана Кирила Розумовського в Україні запроваджено суди – земські (для цивільних справ), гродські (для кримінальних) та підкоморські (для земельних); Генеральний суд став найвищою апеляційною інстанцією.

1854 – Віце-король Єгипту Саїд-паша надав попередню концесію на будівництво і експлуатацію протягом 99 років каналу через Суецький перешийок французькому інженеру Фердинанду Марі де Лессепсу. 1859 року почалось будівництво Суецького каналу.

1886 – У паризькому залі для оперет, пантомім, водевілів і політичних мітингів Фолі-Бержер відбулось перше ревю за участю жінок у досить відвертих костюмах.

1918 – Данія визнала острів Ісландію незалежним і пов’язаним з нею лише особистою унією. 17 червня 1944 року Ісландія вийшла із союзу з Данією і була проголошена республікою.

1936 – Пожежа знищила унікальний Кришталевий палац в Лондоні, який збудували у 1851 році для проведення I Всесвітньої виставки.

1939 – Нападом СРСР на Фінляндію почалась радянсько-фінська війна («зимова війна»).

1954 – У містечку Силакауга американського штату Алабама впав метеорит Силакауга. Один з його уламків, вага якого сягала 4 кілограмів, а діаметр – 15 сантиметрів, травмував жінку, що стало першим задокументованим випадком влучання небесного тіла в людину.

1968 – У Києві відкрили Республіканський будинок композиторів.

1993 – Гербом Російської Федерації став двоголовий орел.

2002 – засновано Київську незалежну медіа-профспілку.

2006 – Офіційний реліз нової операційної системи Windows Vista і пакету програм Office 2007 корпорації «Microsoft».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus