USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

5 червня: дні народження, події, факти

5 Червня 2016 00:00
День народження 5 червня відзначає екс-депутат Волинської обласної ради Андрій Мельник.

Також з Днем народження цього дня вітають голову правління Фонду розвитку ДНЗ №28 «Бедрик» Оксану Коваценко (на фото) вітає Офіс розвитку кварталу, що на бульварі Дружби Народів, 6. Їй бажають, щоб кожен день життя був сповнений радістю, теплом і новими здобутками.

Інформаційне агентство Волинські новини вітає іменинників зі святом і бажає здоров’я, добробуту та удачі.

Окрім того, видання вітає колективи Державної екологiчноi iнспекцiї у Волинськiй облаcтi та Управлiння екологiї та природних ресурсiв облдержадмiнiстрацiї з професiйним святом - з Всесвiтнiм днем навколишнього середовища.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Адріан, Олександр, Олексій, Андрій, Опанас, Борис, Василь, Геннадій, Данило, Дмитро, Іван, Ігнатій, Костянтин, Леонтій, Марія, Михайло, Микита, Петро, Роман, Севастян, Федір

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня перша велодоріжка з'явилася у Луцьку по проспекту Соборності від Північного ринку до Палацу урочистих подій.

2014 року 5 червня лучани об'єдналися задля розвитку міста. Конференція «Стратегічне планування розвитку міста Луцька 2015-2030 рр.», організована ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», розпочала свою роботу у Палаці культури міста.

Також цього дня ми писале про те, як на Волині колись фотографувалися. У Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Волинський краєзнавчий музей – скарбниця історико-культурної спадщини волинського краю».

Окрім цього ми розповідали про виступ гурту «С.К.А.Й» у Луцьку. Фронтмен гурту «С.К.А.Й» Олег Собчук закликав лучан вшанувати пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя в боротьбі за кращу Україну.

5 червня 2013 року ми інформували про те, що на Волині з'явився новий проект для мандрівників.Інтернет-проект «Туристичний портал Великої Волині» створений для того, щоб якісно представити туристичні можливості регіону потенційним мандрівникам.

Тим часом, США розпочало розслідування в Україні. Америка вирішила розібратися в питанні недотримання авторських прав у нашій державі. Таке рішення Штати прийняли після того, як Україна очолила «список 301» країн-порушників інтелектуальної власності.

У рубриці "Походеньки-поїзденьки" Інформаційне агентство Волинські новини розповідало проВолинь очима росіян. Про визначні місця древнього Луцька дивіться у фоторепортажі.

А в 2012 році цього ж дня відкрилось представництво Nissan у Луцьку. У автосалоні був представлений весь модельний ряд Nissan, що офіційно продається на українському ринку.

Народилися:

Цього дня народилися англійський астроном і математик Джон Адамс, іспанський поет, музикант і художник Федеріко Гарсіа Лорка, художник і режисер, один із творців радянського мультиплікаційного кіно Олександр Іванов, український політик, президент УНР в екзилі у 1989-1992 роках, голова ОУН з 1981 року Микола Плав'юк, англійський режисер Тоні Річардсон (фільм «Том Джонс»), радянський режисер-мультиплікатор Володимир Попов («Простоквашино», «Умка», «Бобик у гостях у Барбоса»), французький кінорежисер, сценарист Жак Демі («Шербурзькі парасольки»), радянський кінорежисерІскандер Хамраєв («Сіль землі», «Шапка Мономаха», «Червона стріла»), радянський і грузинський актор театру й кіно Кахі Кавсадзе (Абдулла у фільмі «Біле сонце пустелі»), український співак Степан Грищенко, польська акторка Барбара Брильська («Іронія долі, або з легким паром»), латвійський і російський шоумен, музикант, телеведучий, учасник гурту «Несчастний случай» Валдіс Пельш, український легкоатлет Сергій Демидюк.

Сталося:

1415 – розпочався суд над чеським проповідником, ідеологом Реформації Яном Гусом.

1929 – Рада праці та оборони СРСР ухвалила спеціальну постанову про організацію машинно-тракторних станцій (МТС).

1947 – держсекретар США Джордж Маршалл виголосив промову в Гарвардському університеті, у якій виклав програму допомоги післявоєнній Європі, що пізніше отримала назву «план Маршалла». 1950 – американська акторка Елізабет Тейлор уперше вже вийшла заміж. Її обранцем став Ніккі Хілтон.

1950 – президент США Гаррі Трумен підписав закон про виділення 3,121 млрд. доларів на американську допомогу іноземним державам («план Маршалла»). 1957 – дослідник наркотиків докторГерберт Бергер запропонував перевіряти атлетів на допінг.

1965 – Оксфордський університет присудив почесний ступінь доктора літератури 76-річній російській поетесі Анні Ахматовій.

1982 – акторка Софія Лорен залишила Італію по тому, як провела 17 днів у в'язниці через несплату податків.

1991 – в Осло із нобелівською промовою виступив лауреат премії миру Михайло Горбачов, радянський лідер.

1992 – у Києві почався перший собор Української автокефальної православної церкви. 2000 – президент США Білл Клінтон почав візит до України.

2006 – Сербія ліквідувала державне об'єднання Сербія й Чорногорія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus