USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 серпня: події, факти, дні народження

7 Серпня 2017 00:00
Свято 7 серпня у працівниці Ощадбанку, прекрасної лучанки Катерини Ковальчук. Рідні та близькі бажають молодій дівчині натхнення, сил, щоб кожен новий день приносив побільше життєвих радостей!

Окрім того, день народження сьогодні святкує керівник Волинського регіонального представництва інтернет-ресурсу Zakupka.ua Ігор Буснюк. Колеги та знайомі вітають його зі святом. Зичать професійного успіху, особистісного росту та нових і нових цілей! Нехай завжди вистачає сил для нових кроків і перемог!
Ігор Буснюк
Ігор Буснюк
Також сьогодні день народження відзначають екс-голова Рожищенської районної державної адміністрації Володимир Масалов та журналістка Вікторія Поліщук.
Володимир Масалов
Володимир Масалов
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я, миру та успіхів у всіх починаннях. Нехай життя повниться позитивом, а кожен день приносить гарні новини.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні іменини в Олександра, Ганни і Макара.

Наша хроніка

Торік вперше переможниця конкурсу «Євробачення» Джамала заспівала на сцені фестивалю «Бандерштат».

У 2015 році 7 серпня редакція повідомляла, що волинянка причетна до «Краху імперії». Графічною реалізацією популярного у США пива - «Крах імперії» - займалася художниця з Волині.

У 2014 році кореспонденти ІА Волинські Новини поцікавились у лучан, чи довіряють вони благодійникам зі скриньками. Адже серед розмаїття і великої кількості так званих благодійників, іноді легко потрапити на «гачок» шахраїв.

Також видання повідомляло, що про волинян на Майдані зняли фільм. Фільм «Волинська січ» з’явився у мережі. У ньому розповідають про 35 сотню Самооборони.

2013 року у цей день редакція інформувала, що волинська книга - у сімці кращих новинок країни. Серед найрезонансніших новинок, виданих від початку року, на всеукраїнському конкурсі «Книжка року-2013» відзначили книгу-альбом «Музей волинської ікони».

У 2012 році видання розповідало про найзагадковіші явища і факти. Міжнародне наукове видання New Scientist опублікувало список найзагадковіших фактів і явищ, які вже довгий час породжують теорії та дискусії серед учених.

Окрім того, редакція розповідала, що фотограф показав «жіноче обличчя» ізраїльської армії. Митець зафіксував прекрасні обличчя дівчат батальйону Каракаль ізраїльської армії під час спільних навчань чоловічих і жіночих підрозділів.

А у 2010 році волиняни стали чемпіонами Європи. Тоді, «золото» і «бронзу» виграли волинські спортсмени на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное.

Народилися:

Цього дня народилися український письменник, етнограф, перекладач, громадський діяч Пантелеймон Куліш, циркова актриса, куртизанка та одна з найвідоміших шпигунок І Світової війни Мата Харі (Маргарета Гертруда Целле), російська радянська акторка й режисерка, дружина кінорежисера Олександра Довженка Юлія Солнцева (Пересвєтова), український радянський архітектор Віктор Єлізаров, народна артистка України, Молдови й СРСР, співачка Софія Ротару, український політик і бізнесмен, адвокат Віктор Медведчук, радянський гімнаст Олександр Дитятін, американський кіноактор Девід Духовни («Цілком таємно» («Х-файлз»), «Каліфорнікейшн»), українська модель Влада Прокаєва(за першим чоловіком – Литовченко), українська плавчиня Яна Клочкова, американська акторка, володарка «Оскара» Шарліз Терон («Правила виноробів», «Солодкий листопад»), український професійний велогонщик Андрій Гривко.

Сталося:

1888 — Знайшли першу жертву Джека-Різника.

Джек-Різни́к ‒ імʼя, дане невідомому серійному вбивці в районі Лондону Вайтчапел у другій половині 1888 року.

Це імʼя було запозичене з листа, написаного в агентство новин під час вбивств невідомим, який видавав себе за вбивцю. Навколо постаті Джека-Різника вирувало декілька легенд ‒ суміші справжніх, історичних дослідів, теорій змови і фольклору.

Через те, що особа вбивці так і не була достеменно встановлена, письменники, історики і детективи-аматори звинувачували в причетності до вбивств велику кількість інших осіб. Джек-Різник та історії про нього завдяки жорстокості вбивств та нездатності поліції зловити його, іноді навіть за три хвилини після скоєння злочинів, набули великого розголосу в англійській пресі ‒ та значно збільшили їх тиражі.

Жертвами Джека-Різника були жінки, які тимчасово заробляли на життя проституцією. Більшість його злочинів були скоєні в громадських і напівгромадських місцях ‒ де жертвам різали горло і нівечили тіла. Щоб жертви не кричали, деякі припускають, вони були спочатку задушені ‒ це також пояснює відсутність крові в деяких місцях злочину. Вирізування деяких органів з тіл жертв, пояснювалось припущенням, що вбивця мав певні знання з анатомії чи хірургії.

1932 ‒ У СРСР прийнятий «Закон про пʼять колосків». До 1 січня 1933 засуджено на строк понад 10 років 54 645 осіб, розстріляно 2110.

«П’ять колосків», Закон «про пʼять колосків», або просто «Колоски» ‒ репресивний радянський закон часів Голодомору. Повна назва: Постанова ЦВК і РНК СРСР «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності» від 7 серпня 1932 р.

Окрім власне самого закону існувала також Таємна інструкція про його застосування.

Згідно з інформацією МЗС України, текст закону був власноруч написаний Сталіним. Закон передбачав як захід судової репресії за розкрадання колгоспного і кооперативного майна «розстріл із конфіскацією всього майна і з заміною за помʼякшуючих обставин позбавленням свободи на термін не нижче 10 років з конфіскацією всього майна». Амністія у цих випадках заборонялась. На літо 1933 року за цим законом було засуджено 150 000 осіб. Зокрема, засуджували дітей, які намагалися знайти хоч якусь їжу.

1993 ‒ Частину Букінгемського палацу відкрили для туристів.

У теперішній час Букінгемський палац є резиденцією королеви Великобританії Єлизавети II.

Букінгемський палац розташований навпроти вулиці Пел-Мелл. На майданчику перед центральним входом до палацу на невеликому узвишші стоїть білий мармуровий з позолотою памʼятник на честь королеви Вікторії.

Букінгемський палац обіймає територію 20 гектарів, з яких 17 зайняті Королівськими садами.

За загальним правилом, лише під час перебування британської королеви в палаці, на даху гордо майоріє королівський штандарт Юніон Джек.

Напевно, найвідоміша традиція, яка стала своєрідною візитівкою Лондона і приваблює сотні туристів щодня повʼязана з охороною палацу ‒ придворним девізіоном, що складається з полку гвардійської піхоти і Королівського конно-гвардійського полку. Щодня об 11:30 від квітня до серпня відбувається зміна караулу (в решту днів року церемонія відбувається через день), яка являє яскраве дійство з чітко виписаним сценарієм.

Один із головних будівничих Букінгемського палацу ‒ Едвард Блор є також автором Воронцовського палацу в Алупці (Крим, Україна).

Збереглись свідчення, що Джон Неш, будучи придворним будівничим, полюбляв «освоювати» кошти, будуючи похапцем і з сумнівною якістю — так, при вступі на престол королеви Вікторії в 1837 році, тобто за 3 роки після зведення будівлі, в ній майже неможливо було проживати, адже більшість із близько тисячі вікон палацу елементарно не відчинялися.

Королівські сади Букінгемського палацу, також переобладнані Джоном Нешем, а також Вільямом Ейлтоном, є найбільшими приватними садами Лондона. Вони також обмежено бувають відкриті для відвідування. У Королівських садах є ставок і штучні водоспади. Картину природної ідилії доповнюють фламінго, що призвичаїлися навіть до гулу королівських гелікоптерів, які раз-по-раз пролітають над територією Букінгемського палацу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus