USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Акцизні марки на «горілці Нестерука» – підробка, - рівненські експерти

6 Вересня 2017 14:36
На складах луцького депутата Петра Нестерука таки продавали фальсифікований алкоголь. Це підтвердили експерти з Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Нагадаємо, п’ять місяців тому зі складів «Полісся Трейд», яка належить депутату Луцької міської ради Петру Нестеруку, вилучили понад 5 тисяч літрів горілки за підозрою, що акцизні марки на ній підроблені. Фальсифікований алкоголь виявили журналісти ТРК «Аверс». Працівники телеканалу зробили контрольну закупку на складах Петра Нестерука - 10 пляшок горілки «Клуб водка». Це і стало причиною арешту алкоголю цієї марки.

Вісім пляшок журналісти віддали працівникам ДФС Волині, а дві самі відправили на експертизу. Для цього журналістам довелося відправити куплені пляшки аж у Рівненську область, адже на Волині експерти працюють вже майже півроку, але результатів досі немає. Рівненські експерти впоралися з цією задачею за місяць - це максимальний термін проведення експертизи. І як стверджують стверджують, акцизні марки на горілці не є оригінальними.

«Експертами було встановлено, що одна з марок, яку брали як взірець, виготовлена на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна», а дві інші акцизні марки виготовлені не на державному підприємстві. Тобто дані акцизні марки були сфальсифіковані», - каже Іван Гуменюк, експерт Рівненської НДКЦ.

Іван Гуменюк розповідає, що підробку від оригіналу можна відрізнити за допомогою ультрафіолету. І додає, якщо на акцизній марці ультрафіолет не просвічує жодного елементу захисту – це найгрубіший фальсифікат, який тільки може бути.

Усі 10 пляшок, які журналісти придбали на складах Петра Нестерука, вони ж на місці перевірили за допомогою ультрафіолету. Такий пристрій використовують податківці, які приходять перевіряти підприємців. На жодній з пляшок водний знак, який є елементом захисту на акцизній марці, не засвітився.

Проте вже відомо, що з горілки депутата зняли арешт. Таке рішення виніс суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш. Чим керувався суддя – невідомо, адже згідно з рішенням експертизи криміналістів Рівненської НДКЦ, акцизні марки на горілці – фальсифіковані.

Нагадаємо, журналісти «Аверсу» перед цим носили на експертизу у Волинський НДКЦ грілку, яку придбали в магазині «Гроно», що також теж належить депутату Петру Нестеруку. Працівники криміналістичного дослідницького центру, не знаючи, що перевіряють акциз на депутатській горілці, зробили експертизу за один день. Згідно з результатами, на горілці теж підроблені акцизні марки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Вересня 2017 14:42
Він зараз торгує незалежною там теж акцизка марка 2014 року
лучанин Показати IP 6 Вересня 2017 17:03
Гн?да продажна... депутат від Пороха і Гунчика і меценат заср?ний... травить людей і дурить державу не платячи податків... коли вже ці пок?дьки наїдяться???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus