USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«БІО ПЕК» працює з-за спини цукрового заводу, – Луцькводоканал про причини смороду

3 Липня 2019 18:39
Закиди підприємства «БІО ПЕК» на адресу КП «Луцькводоканал» з приводу того, що саме комунальне підприєтво є причиною смороду в місті, - безпідставні та не відповідають дійсності.

Про це йдеться у заяві КП «Луцькводоканал».

Як наголошують у «Луцькводоканалі», завод «БІО ПЕК» працює без під׳єднання до каналізаційних мереж, а отже обсяги виробничих відходів від діяльності підприємства та місця їх зливу є прихованими від громадськості. Через відсутність водопостачання та водовідведення невідомо, якою є кількість нечистот і скидів, здійснених підприємством.

Більше того, так звані поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, які використовує для скидів «БІО ПЕК», є всього лише звичайним полем, на яке скидають відходи від діяльності двох підприємств. Там відсутня будь-яка очистка скидів.

«За відсутності каналізаційних мереж і без системи очистки нечистот, намагання підприємства «БІО ПЕК» знайти винного у неприємних запахах в місті виглядають абсурдно. Тому байки щодо роботи очисних споруд, які поширює підприємство «БІО ПЕК», неправдиві. Фактично «БІО ПЕК» використовує ресурси цукрового заводу і ховається за ним. Це підприємство не зверталося до КП «Луцькводоканал» за підключенням послуг централізованого водопостачання та водовідведення. Хоча очевидно, що обсяги води для такого виробництва повинні бути надзвичайно великими», - заявляють у «Луцькводоканалі».

Та додають, що комунальне підприємство 90 років працює в Луцьку, надаючи послуги водопостачання та водовідведення із дотриманням всіх технологічних вимог. На підприємстві не сталося жодних технологічних порушень, раптових зупинок обладнання чи інших причин, які могли б спричинити виникнення смороду. Підприємство обслуговує 90 тисяч споживачів Луцька і 15 прилеглих сіл. КП «Луцькводоканал» має каналізаційно-очисні споруди каналізації біля села Липляни. Це комплекс споруд і будівель, де нечистоти проходять ряд очисних етапів – механічну, біологічну і зневоднення. Обладнання і технології, які там використовуються, при будівництві відповідали державним вимогам і працюють згідно регламенту.

Наголошується, що каналізаційно-насосні станції також не можуть викликати сильних і раптових проявів смороду, адже КНС працюють в штатному режимі впродовж багатьох років, на двох КНС встановлене обладнання, яке очищує стічні води, а на КНС №2 здійснюється озонування повітря, яке в межах санітарної зони мінімізує появу сторонніх запахів. Кожен об’єкт підприємства «Луцькводоканал» перебуває під постійним контролем, обсяг стоків на підприємстві суттєво не збільшується ось уже протягом десяти років.

«Безвідповідальність бізнесу і намагання приховати шкоду довкіллю дуже дорого обходиться людям. Важко встановити, з ким підприємство «БІО ПЕК» має договори щодо водопостачання, водовідведення, електропостачання тощо, всі ці дані заховані за Гнідавським цукровим заводом. Невідомо, скільки води та електроенергії вони використовують, хоча є непідтверджені дані про те, що підприємство споживає 280 тис кВат/год в місяць, тобто це виробництво є дуже великим і потужним.

Очисні споруди Луцька працюють у штатному режимі, а каналізаційний запах не може виникати різко, у визначені години і в абсолютно різних кінцях міста. З вищесказаного стає очевидним той факт, що поява різких неприємних запахів у різних зонах міста, зокрема в районі Львівської, ЛПЗ, Володимирської, не пов’язана з діяльністю КП «Луцькводоканал», оскільки там навіть немає каналізаційних об’єктів КП», - йдеться у заяві комунального підприємства.

Нагадаємо, ситуація зі смородом в Луцьку, що спричинений діяльністю заводу з виробництва біоетанолу «БІО ПЕК», досягла критичної межі. У місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу. За день вдалося зібрати понад 8 тисяч підписів.

Ввечері 2 липня завод з виробництва біоетанолу незаконно злив у міську каналізацію мелясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом. Зі слів першого заступника міського голови Григорія Недопада, «БІО ПЕК» здійснив провокацію, щоб уникнути відповідальності за поширення смороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
лучани Показати IP 3 Липня 2019 18:52
Закрити негайно той «БІО ПЕК», поля фільтрації закрити, засипати, забетонувати і крапка, а потім побачимо чи буде сморід! Скільки можна терпіти? З усіх боків кажуть, що «БІО ПЕК», а вони лише заяви оприлюднюють? За-кри-ти!!!
111 до лучани Показати IP 3 Липня 2019 19:52
Не закрити, а спалити!!! А директора поселити на поля фільтрації
ага Показати IP 3 Липня 2019 19:47
"Очисні споруди працюють у штатному режимі" .Вже 5 років ,від того штатного режиму ,до Стиру неможливо підійти такий сморід.
ну ну Показати IP 3 Липня 2019 19:53
В Милушах ,Жидичині ,Ліплянах ,Вишкові теж від "Біо Пека" смердить?
Клава Показати IP 3 Липня 2019 19:54
При північно - західному вітрі над привокзальним районом, центром міста та 33 кварталом стає стійкий та постійний сморід, а це очисні споруди Луцькводоканалу та несанкціановані зливи в каналізаційну мережу м'ясопереробних підприємств та ферм розташованих поблизу Луцька і навіть далі ... Луцькводоканалу не треба бити себе в груди чоботом що це не моє... Це пряма вина Луцьк водоканалу і пренесення в жертву «БІО ПЕК» проблему не вирішіть !!!
ХХХ до Клава Показати IP 3 Липня 2019 20:32
Вина водоканалу в тому що кожен мешканець міста продукує каналізаційні відходи? Те що ми з вами скидаємо в каналізацію те і дає запах на очисних а водоканал після ас і це все переробляє А от БІО ПЕК створює відходи які можуть бути і є джерелом смороду Так що шановний реально дивіться на речі і не забувайте що я та інші жителі створюємо передумови смороду а не водокснал
всезнайко Показати IP 3 Липня 2019 20:19
цікаво хто там директор що ніхто не може його взяти за яйця
777 до всезнайко Показати IP 3 Липня 2019 20:51
а зачем им его яйца?и его и забияки и дмитрука и курчака,там нормально берут гривну,доллар,евро....
Дід Показати IP 3 Липня 2019 20:26
БіоПек одна із причин. Вони навіть додумуються вивозити барду і зливати пожежною машиною цукрового заводу. Інші машини, що вже ловили - з бочками зашитими за деревяними бортами - курсують на поля фільтрації щодня і зливають барду - в тому районі сморід стоїть постійно. Та не треба зациклюватись на цукровому. Зливають в декількох місцях - треба шукати що і хто. Бо такі викиди це явно із каналізаційних стоків. Перевірити новозбудовані багатоповерхівки - як нові комплекси на сотні квартир врізались в колектори, чи немає викидів чи переливів у ливневу каналізацію. Це ж треба припинити. Це не лише сморід - з цими викидами вірусні ініекції можуть призвести до епідемії!
Анонім до Дід Показати IP 3 Липня 2019 22:13
Да ну? Сьогодні провів екскурсію місцями луцького смороду. На Вересневому взагалі НІЯКОГО запаху. . Також о 10.00 був біля інкубатора "Пана Курчака" - сморід невиносимий.. І о 20.00 біля Променя - стійкий запах каналізації. Прошу озватися тих, хто може підтвердити
Дед до Анонім Показати IP 4 Липня 2019 06:16
Интересно. Шановний эксперт Аноним, чем пахнет(воняет) инкубатор? У меня инкубатор пахнет яйцами.
Анонім до Дед Показати IP 4 Липня 2019 10:54
Під"їдьте до відділення №4 Новоїпошти і будете знати чим пахне інкубатор. Це не запах фекалій, не запах барди. Не запах риби.
Дід до Анонім Показати IP 4 Липня 2019 09:52
Те що поля фільтрації цукрового біля інкубатора не наводить на роздуми?
ера до Дід Показати IP 4 Липня 2019 11:17
А нашо Біопек возити відходи машинами в них на поля фільтрації труба іде ?)
Вова Показати IP 4 Липня 2019 07:22
Закриття почергове підприємств на місяць...І поба чим хто!Контроль припинення роботи пітприємств покласти наактивістів...Максимальний розголос...
шеф Показати IP 4 Липня 2019 08:35
клава права. я думаю громаді цікаво фамілія чиновника що підписував договори на злив у каналізацію міста відходів з мясопереробних підприємств. очисні на вишкові не працюють.вони не обслуговувались роками. сукупно маємо халепу . ще й брище переповнене. стратегічне мислиння комунальників ВІДСУТНЄ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus