USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Бізнесмена, який п'яним збив на переході у Луцьку ліцеїста, звільнили від покарання

11 Лютого 2021 16:18
З волинського бізнесмена Володимира Мігаса, який п’яним 4 роки тому у Луцьку на пішохідному переході збив шістнадцятирічного ліцеїста Владислава Андрушківа, зняли покарання. Він був засуджений до 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Але за ґрати так і не потрапив. Судді призначили йому іспитовий строк – 3 роки. Оскільки він вже минув, то у грудні 2020-го його повністю звільнили від покарання.

Про це стало відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду, пише Сила правди.

У грудні 2016-го у Луцьку на вулиці Дубнівській Володимир Мігас на своєму «Мерседесі» збив неповнолітнього, коли той переходив дорогу на пішохідному переході. Після цього водій спробував втекти з місця злочину і дорогою пошкодив ще два автомобілі. Навіть через дві години після інциденту вміст алкоголю у крові Мігаса складав більше трьох проміле при дозволених 0,2. У салоні автівки знайшли і пляшку коньяку.
Постраждалий Владислав Андрушків отримав черепно-мозкові травми, забої обох легень, розрив селезінки і правої нирки та численні гематоми. Підліток певний час перебував у комі, а за півтора року після аварії батько хлопця Володимир Андрушків розповідав журналістам, що його син не може самостійно рухатись та їсти і не завжди реагує на те, що відбувається навколо.
Ця історія набула резонансу не лише через жахливі наслідки, а й через причини. Адже за два місяці до аварії у Луцькому міськрайонному суді розглядали справу про нетверезе водіння за участю Володимира Мігаса. Тоді його не покарали і не позбавили водійських прав. Суддя Ігор Ясельський знайшов огріхи у протоколі про адмінправопорушення і повернув його поліції на доопрацювання. Згодом строки притягнення порушника до відповідальності минули. Що сталося далі, ви вже знаєте...

Під час одного з судових засідань у кримінальній справі про п’яну ДТП Володимир Мігас заперечував факт вживання алкоголю. Згодом тактику змінив.

У грудні 2017-го, через рік після аварії, Луцький міськрайонний суд присудив Мігасу чотири з половиною роки за ґратами і позбавлення водійських прав на три роки. Та згодом Апеляційний суд Волинської області постановив замінити вирок і звільнити засудженого від основного покарання, якщо впродовж трьох років випробувального терміну він не вчинить повторних злочинів.

Таке рішення апеляції викликало збурення суспільства. Активісти прийшли до храму правосуддя вимагати пояснень. Відповідати за всю колегію суддів довелося Тетяні Лівандовській-Кочурі. Вона ж сказала, що це рішення прийняли на користь батьків і покаліченого хлопця:

«Вони просили суд надати можливість винній особі оплатити лікування дитини. Як на мене закон Божий таки вищий».

Як розповідав журналістам сам Мігас, станом на середину 2018-го він перерахував родині Владислава Андрушківа більше двох мільйонів гривень.

18-го грудня 2020-го, після закінчення випробувального трирічного строку, основне покарання з Мігаса зняли остаточно.

Реабілітація постраждалого хлопця продовжується досі. Його батько розповів «Силі правди», що стан Владислава майже не змінився і жодних гарантій лікарі не дають.

«Без змін все у нього, чесно кажучи. Він почав самостійно ковтати. А так змін не було за стільки часу. Лікувалися ми весь цей час в Україні. Хотіли в Польщу спочатку або в Німеччину, дізнавались про лікування. Але нам сказали, що це такий випадок, що тут час покаже, ніхто нічого не знає до кінця. Дружина постійно в лікарнях була з ним, але більше на поправку він йшов, коли був у рідних стінах», – говорить Володимир Андрушків.

Чоловік каже, що всі домовленості Мігас виконує і гроші на лікування хлопця перераховує далі. Чи буде він так само дотримуватись своїх зобов’язань після зняття покарання, говорить пан Володимир, покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Сталін Показати IP 11 Лютого 2021 16:50
Ось вам всім ло*ам ціна правосуддя!! Дно пробито,іздіть спокійно,пане Мігас,бабло всьо рішае,тількі Бог-не фраер,всьо ,всьо бачить!!!
Берія до Сталін Показати IP 11 Лютого 2021 17:25
Товаришу, а чи знаєте Ви, що він забезпечує реабілітацію хлопця матеріально. Хтоб це робив, якби цей горе-водій мотав строк?
Сергій до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 18:16
Якби воно не пиячило,то хлопець був би здоровий!!!Захисник ти сра...ий.
Сталін до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 18:31
Хлопець скалічений а ти все про гроші..де справедливість????
Сралін до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 18:46
І що, то я можу підійти до вас з битою, шандарахнути по голові, а потім забезпечуати вас матеріально, і мені нічого не буде? Так хочете ?!
Троцький до Сралін Показати IP 11 Лютого 2021 19:44
та воно кончене, йому може й сподобається
Анонім до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 19:21
Так отож, що наша держава - бананова республіка , дно - днище,бо статки цього от сховані, в тіні, майно явно записане на кого завгодно тільки не на нього. А по нормальному якби було, то з майна і рахунків стягнути і ті два мільйони, що він вже сплатив, і на довічне утримання, а саме оце от згноїти за ґратами теж до кінця віку, його.(((
суд до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 19:26
мали посадити, а гроші стягнути в судовому порядку, лай*но
Берія до суд Показати IP 11 Лютого 2021 20:22
Барани, я вам і про це говорю, що в рамках нашої правової системи, якби він сидів, з нього примусово б нічого не стягнули, бо він чистий, як в кота одне місце, в таких ситуаціях, тільки добровільна сплата, або нічого. І ніхто вам інші закони не прийме. Будьте реалістами, а не ірраціональми ідеалістами, які тільки грізні коменти писати можуть, а в житті нулі.
Жуков до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 21:14
Поясни чому він чистий і чому не стягнули примусово? які рамки правової системи, які інші закони?! шо ти верзеш? Берія, доречі, був педофілом та садистом
Берія до Жуков Показати IP 11 Лютого 2021 22:17
Тому що він не є власником всього належного йому майна, частина майна в іпотеці, а в житловій нерухомості можуть бути зареєстровані малолітні родичі і ще багато є способів законного уникнення реального стягнення майна. Поки реально виконавець стягне кошти можуть пройти роки. А ще майно все можна швидко переоформити до забезпечення позову.
Андрій до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 20:28
Він же і повинен і срок мотати і гроші дати. А то виходить є гроші, взяв і відкупився
Берія до Андрій Показати IP 11 Лютого 2021 20:51
Розумієш, є різниця між "повинен" і тим, як працюють наші закони.
йцукен до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 21:48
Справа в тому, шо як би він збив хлопця насмерть. Дав тій шльондрі, з якою він був, під хвоста, повернувся та ще раз переїхав. тоді б взагалі нічого не треба було платити родичам (на ляпу судді та прокурору, адвокату проплатити шоб хабарі позаносив) , дали б умовне. і далі п'яний собі гасав.
Лучанин до Берія Показати IP 11 Лютого 2021 21:49
А нічого не було б, якби сердешний суддя за два місяці до аварії взув цього Мігаса за синьку за кермом по повній, а не на лапу собі загріб. І хлопець був би живий-здоровий. Не потрібно зі злочинця, і судячи ще й рецидивіста, робити мецената, зламали не одне життя, сучари.
Берія до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2021 22:12
Взув це по закону 10200 грн штрафу і позбавлення права керуватм ТЗ на рік. Ти думаєш він би без вилучених прав не сів би пяним за руль? Ти космонавт.
Москаль до Берія Показати IP 12 Лютого 2021 10:09
Конф скация имущества с продажей для возмещения ущерба. А то привыкли жизни за бабло продавать.
Берія до Москаль Показати IP 12 Лютого 2021 11:39
Конфіскація це стягнення майна в дохід держави і в санкції даної статті не передбачена законом.
янеробот Показати IP 11 Лютого 2021 17:07
Стережіться переходити дорогу навіть на зелений.
—— Показати IP 11 Лютого 2021 18:06
Якби не те п’яне чмо, не треба було б нікого реабілітовувати!!!Позоріще зі спущеними штанами... Жив би хлопчина і радів життю!!! Він має сидіти у в’язниці і оплачувати реабілітацію та моральні збитки батькам!!!
Жеглов Показати IP 11 Лютого 2021 18:19
Вор должен сидеть! А убийца - сидеть и страдать. На зоне. И платить : машину продать, дом, почку... На 40 000 долларов и кредит дадут бизнесмену.
Берія до Жеглов Показати IP 11 Лютого 2021 20:24
Бізнику, який попав в таку ситуацію, хіба що манівео на молоко гроші дасть
123 Показати IP 11 Лютого 2021 19:18
Ну пардон ,, захисники,, алкаша , він допомагає при реабілітації...ви з глузду з'їхали ? Він скалічив дитину- п'яний за кермом. Його місце у в'язниці. Він злочинець. А помагає хай звідти. ( Має майно на забезпечення лікування) . Так в цивілізованих країнах то робиться. А у нас гірше ніж в Гондурасі. Оби наступний раз як буде з приспущеними портками їхати , то на суддю , який його випустив наїхав. Одною с....ю менше !
Ян Показати IP 11 Лютого 2021 19:20
Як на рахунок ,,Врадіївки ,,?
Ня до Ян Показати IP 11 Лютого 2021 21:57
для чого так далеко ходити. Ось приклад https://censor.net/ua/photo_news/3113236/kolyshniyi_nachalnyk_karnogo_rozshuku_lutska_vlashtuvav_pyanu_dtp_v_yakiyi_zagynuly_2_lyudyny_fotoreportaj
Карась Показати IP 11 Лютого 2021 19:30
а скажіть правду. Ви як я сприймаєте всіх тих суддів та прокурорів за хабарників, невігласів та моральних уродів? Чи то мені так тіко здається?!
Закипаю Показати IP 11 Лютого 2021 19:42
Скажіть , не осталось в Луцьку жодного порядного юриста ? Це ж очевидна насмішка з батьків хлопця , Лучан , порядних людей. Наш корумпований суд засудив....а чи чув наш нешановний запизялий суд , що крім нього є суд Верховний , трибунал Європейський ?! Для чого ніхто з них не допоможе бідним батькам хлопця ? Де Ваша совість ? Мовчите ?
Ау до Закипаю Показати IP 11 Лютого 2021 20:28
Самі ж батьки просили надати винному можливість оплатити лікування.от ви такі розумні всі, а хлопцю з Вас, коментаторів, хтось гривню скинув?
Аукнись в голову до Ау Показати IP 11 Лютого 2021 21:02
Від нього як з пса належить відшкодування. Ласки не робить ! Батьки попросили...бо їх попросили...не тямиш ? Закон є закон . Для всіх однаковий.
ВР до Аукнись в голову Показати IP 11 Лютого 2021 22:31
Та вирок і винесений був з врахуванням діючого закону, який і передбачає обставини, що помякшують покарання, і можливість звільнення особи від відбування покарання, і випробувальний строк. Читайте законодавство і практику.
куку до ВР Показати IP 12 Лютого 2021 00:15
Це стан алкогольного сп'яніння чи спроба втекти з місця злочину пом'якшувальні обставини?
шо до Ау Показати IP 11 Лютого 2021 21:17
в кого просили? пруф, пліз
Ау до шо Показати IP 11 Лютого 2021 22:21
Єдр судових рішень, і читайте мотивувальну частину вироку
Сталін до Закипаю Показати IP 11 Лютого 2021 20:43
Це вирок всій продажній судовій системі!Це апофеоз імпотентності всіх тих ,хто покривае п"яних мажорів,це плювок всім тим хто ще до останнього сподівався на СПРАВЕДЛИВІСТЬ...але що це все для фарісеів і жулья в мантіях ..Тільки суд..суд Лінча.бо вже надіі немае.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2021 21:47
Треба ж трохи реально дивитись на речі. Якби його посадили, то стягнули б якусь ту невелику суму в рамках цивільного позову, яка підтверджена всякими там папірцями. Ви не уявляєте, скільки треба грошей на реабілітацію - якщо не платиш, то твоя дитина не отримує допомоги. А так, з грошима, є шанс. Наша країна населена агресивними ідеалістами, яки готові сплюндрувати на своєму шляху.
123 до Анонім Показати IP 11 Лютого 2021 22:29
То виходить суддя з Мігасом ласку батькам зробили?! От молодці. Велика шана їм та уклін. особливо судді Ігору Ясельському
Qwerty Показати IP 11 Лютого 2021 21:49
Таким треба просто зразу самосуд робити і все
Пророк Показати IP 11 Лютого 2021 21:59
Скоро на дорогах нашого міста...
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2021 22:58
Мігас порядний як бізнесмен так і просто людина.Впевнений що він до кінця життя буде нести свій хрест.Чим зможе тим і буде допомагати.Що сталося то сталося.
Липини до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2021 23:35
Ахахахахахахахахахаха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus