USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Дослідження: імунні клітини мутують, щоб протистояти новим штамам COVID-19

6 Квітня 2021 09:27
Вивчаючи кров людей, які перехворіли на COVID-19, та людей, які були вакциновані, імунологи виявили, що деякі клітини нашої імунної системи, які пам’ятають минулі інфекції та реагують на них, можуть мати власні здібності до змін, протидіючи мутаціям коронавірусу.

Про це пише Scientific American, передає УНН.

«По суті, імунна система намагається випередити вірус», – розповів імунолог і автор дослідження з Рокфеллерівського університету Мішель Нуссенцвейг.

Так, організм людини підтримує резервні армії клітин, що продукують антитіла, на додаток до самих антитіл, які реагують на первинне зараження COVID-19.

З часом деякі резервні клітини мутують і виробляють антитіла, які краще розпізнають нові вірусні версії. Дослідники вважають це ефективним механізмом, який розробив організм, щоб мати можливість протистояти новим мутаціям вірусу.

Результати проведеного дослідження виявились дуже обнадійливими. У крові тих, хто перехворів, рівень антитіл знижувався з часом, а рівні клітин (Т-клітини пам’яті), які утворюють антитіла, залишалися незмінними або навіть збільшувались у деяких людей з часом. Після зараження ці клітини зависають у лімфатичних вузлах організму і підтримують здатність розпізнавати вірус. Якщо людина інфікується вдруге, Т-клітини пам’яті активуються, швидко виробляють антитіла і блокують вірус.

Таким чином під час експериментів дослідники виявили, що антитіла людей з часом змінювалися, щоб бути здатними розпізнавати зміни коронавірусу.

Додамо, що перевірити наявність антитіл і, відповідно, імунітету до COVID-19 кожна людина може за допомогою ІФА-тесту на антитіла до коронавірусу (IgG). Першими в Україні ІФА-тести на антитіла розробили українські вчені «Діапроф-Мед».

Нагадаємо, що за результатами перевірки ІФА-тесту на антитіла «Діапроф-Мед», верифікаційна панель NIBS показала співставність його результатів з результатами тест-систем провідних виробників, що мають дозвіл на використання у країнах Європейського Союзу («СЕ-маркування») та США (FDA). Окремо у компанії заявили, що їхні імуноферментні тест-системи на антитіла до коронавірусу відтепер постійно перевірятимуться на верифікаційній панелі NIBSC, а результати зазначаються в інструкції до тесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus