USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Експрезидента США Трампа з дітьми викликали до суду у справі про шахрайство

4 Січня 2022 08:14
Колишнього президента США Дональда Трампа та двох його старших дітей викликали до суду у справі щодо діяльності компанії Trump Organization.

Про це повідомляє The Associated Press із посиланням на заяву Офісу генеральної прокурорки штату Нью-Йорк Летиції Джеймс, передає ТСН.

Зазначається, що в рамках багаторічного цивільного розслідування вони повинні будуть надати свідчення і документи щодо таких питань, як «оцінка власності, що належить або контролюється» екслідером США чи його компанією.

Читати ще: Бізнес Трампа за роки його президентства приніс $2,4 мільярда, – Forbes

«Поки триває розслідування фінансових операцій Trump Organization, генпрокурорка Джеймс домагається свідчення під присягою з боку Дональда Трампа, Дональда Трампа-молодшого та Іванки Трамп, – заявили в нью-йоркській генпрокураторі. – Попри численні спроби затягнути наше розслідування з боку Trump Organization, ми впевнені, що на наші питання будуть надані відповіді і правда буде розкрита».

У виданні зауважують, що старші діти Трампа є довіреними союзниками свого батька й обіймали керівні посади в його компанії Trump Organization.

Демократка Джеймс, зі свого боку, витратила понад два роки на те, щоб з’ясувати, чи не вводила компанія експрезидента США в оману банки і податкові органи. Прокурорка вважає, що Trump Organization могла надавати неправдиві дані щодо вартості своїх активів, щоб отримувати вигідні умови позички та ухилятися від податків.

Раніше повідомляли, що Trump Organization і її фінансовому директору Аллену Вайссельбергу закидають податкові злочині. Згідно з даними прокуратури, 15-річна схема допомагала керівництву компанії ухилятися від сплати податків і, водночас, таємно отримувати від влади пільги.

У травні Генпрокуратура Нью-Йорка розпочала кримінальне розслідування щодо Trump Organization, яка контролює нерухомість та інші активи Трампа.

Зауважимо, що цивільне провадження відкрили у 2019 році. Воно стосувалося тверджень про те, що експрезидент завищив вартість своїх активів для банків під час пошуку позик і занизив їх, аби зменшити податки.

Тим часом сам Дональд Трамп вважає ситуацію «політичним полюванням на відьом з боку радикальних лівих демократів», в якому Нью-Йорк грає головну роль.

Trump Organization – це сімейна холдингова компанія, яка володіє готелями, гольф-клубами та іншою нерухомістю, і є «наріжним каменем» глобального бренду Трампа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 4 Січня 2022 09:38
О! Як екс-президента Пороха. Його теж викликають.
Мисливець на відьом Показати IP 4 Січня 2022 11:52
Дермократія в усій красі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus