USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Ірак планує відправити до Білорусі літак для евакуації мігрантів

15 Листопада 2021 14:14
Уряд Іраку у четвер організує рейс для евакуації своїх громадян, які застрягли на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на France24.

«Ірак здійснить перший рейс для тих, хто бажає добровільно повернутися з Білорусі 18 листопада», – заявив іракському телебаченню в ніч з неділі на понеділок офіційний представник міністерства закордонних справ Іраку Ахмед аль-Сахаф.

Він не уточнив, скільки людей зможе сісти на рейс Мінськ-Багдад, але сказав, що Ірак зареєстрував 571 громадянина, що застрягли на кордоні та заявили, що готові повернутися «добровільно».

На території Польщі може перебувати до 20 тисяч мігрантів, зокрема близько 5 тисяч безпосередньо біля лінії кордону.

Нагадаємо, у листопаді загострилась ситуація з нелегальними мігрантами на кордонах Білорусі з країнами Євросоюзу. Зокрема, вранці 8 листопада очевидці зафіксували колону, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі, озброєні автоматами. Відтоді події стали стрімко розвиватися: увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через польський кордон. Реагуючи, Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових. Згодом на допомогу полякам було спрямовано представників інженерних військ Великобританії для вивчення стану оборонних укріплень.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордону Україна також посилила кордон із Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час візиту на Волинь, кордон із Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.

У МВС заявляють: якщо ситуація загостриться, то в прикордонних областях можуть запровадити надзвичайний стан. Щоправда, наразі спецслужби переконують, що мігранти не планують йти у бік України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ігор луцький Показати IP 15 Листопада 2021 14:45
Оце турне!Оце квест!
ботоксШМЯК Показати IP 15 Листопада 2021 15:14
Отак ще пару сотень іракців очутяться в Білорусі.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 15:17
Ірак, окупований штатами, сам не приймає ніяких рішень. А люди, які витратили тисячі доларів і вже на порозі ЄС, назад добровільно?
До анонім Показати IP 15 Листопада 2021 17:27
На порозі і за порогом-дві великі різниці, вловлюєш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus