USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук знову листами щастя воює з низькими зарплатами

1 Серпня 2011 17:13
Волинський губернатор Борис Клімчук пообіцяв повторно звернутися до роботодавців, які не підвищують зарплати своїм працівникам – він знову надішле їм «листи щастя», але вже із жорстким формулюванням своїх вимог.

Про це він повідомив під час обласної селекторної наради у понеділок, 1 серпня.

Клімчук розповів, що за підсумком першого півріччя поточного року Волинь займає 23 позицію за рівнем заробітних плат, хоча донедавна область посідала останню, 27-му сходинку.

Позаду, каже губернатор, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Чернігівська області.

Загалом зарплата у волинян протягом останніх шести місяців зросла приблизно на 23,8%. В середньому кожен працюючий волинянин почав отримувати на 409 гривень більше.

Проблеми з рівнем зарплат є у Горохівському районі. В червні вона становила 1 528 гривень. Натомість у сусідньому Камінь-Каширському районі зарплатня сягнула 1 803 гривень.

«Погані діла», як висловився Клімчук, і на Ковельщини та Ратнівщині, де середньомісячна зарплата становить 1 666 та 1 653 гривні відповідно.

«Схаменіться, займіться цією темою», – звернувся губернатор до «проблемних» районів.

Похвалив губернатор Старовижівський район, де середня заробітна плата нині становить 1 930 гривень.

Оскільки не всі роботодавці послухали прохання Клімчука підвищити зарплати своїм працівникам, волинський губернатор пообіцяв звернутись до них повторно.

«Ще раз напишемо листи щастя перед Днем Незалежності. Тепер виберу для цих листів більш жорсткіші слова», – заявив Клімчук.

Нагадаємо, у березні голова облдержадміністрації Борис Клімчук доручив своєму заступникові Едуарду Стоєву підготувати персональні звернення до керівників підприємств, установ, організацій області з проханням підвищити заробітну плату працівникам там, де це можливо і де зарплати явно нижчі можливих.

А вже у травні губернатор хвалився, що його «ніжні листи» до підприємств області з проханням підвищити рівень заробітної плати дали результати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
держслужбовець Показати IP 1 Серпня 2011 22:56
Про яке підвищення йде мова, якщо спеціаліст-держслужбовець навіть тисячі гривень не отримує? А що там говорити про підприємців....... Нехай Клім попробує утримати сім’ю за 1000 гривень...
13 Показати IP 18 Серпня 2011 10:38
йому це навіть у страшному сні не присниться.....він 1000 витрачає за день "благодійник"
колишня жителька Показати IP 18 Серпня 2011 12:33
Шановний п. Губернаторе, хочу звернутись до Вас, бо більше немає до кого.Повідомляю, що працівники сільської ради с. Марковичі Локачинського району, де знаходиться так зване Локачинське газове родовище уже чотири місяці не отримують заробітної плати. І ніхто їм не обіцяє дати якісь гроші щоб дітей зібрати до школи. А що робиться у цьому всіма забутому селі? Газове родовище викидає у атмосферу ЖАХЛИВИЙ чорний дим і газ від якого дере в горлі і ДИКО болить голова.Приїдзять ніби, заміряють рівень забруднення.....кажуть, що все добре. То чому у нас посохли майже всі вишні? Чому, коли той дим піднімається вгору, то працівники родовища забороняють за кілометр підходити... А там наші городи і пасеться худоба?Чим це не екологічне лихо? Чому ніхто цього не помічає? Бо це комусь вигідно, тільки не селянам, бо у село не має абсолютно ніяких надходжень за шкідливі викиди в атмосферу? Завезла дітей на літні канікули до бабусі і змушена була забрати, бо не переставали кашляти і без перестанку боліла голова. Привезла в Луцьк-все минулось, діти здорові.Але ж там залишились мої батьки і односельчани. Спочатку казали, що за шкідливість будуть селяни мати дешевший газ.....але де там!!1 платять по повній ціні. Знаєте, я впевнена, що на це повідомлення не буде НІЯКОЇ реакції, але дуже вже болить ця проблема...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus