USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Компанія Mossack Fonseca з офшорного скандалу про «панамські папери» закривається

15 Березня 2018 09:39
Юридична фірма, що опинилася в центрі офшорного скандалу після журналістського розслідування 2016 року щодо так званих «панамських паперів», оголосила про закриття.

Про це з посиланням на отриману від компанії заяву повідомив Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ). Згідно з заявою, юридична фірма закриє решту своїх офісів до кінця поточного місяця, передає Радіо Свобода.

«Погіршення репутації, кампанія в засобах масової інформації, фінансова облога і незаконні дії деяких представників панамської влади завдали непоправної шкоди, обов’язковим наслідком чого є повне припинення діяльності», – йдеться в заяві юридичної фірми.

Фірма заявила, що продовжуватиме «вимагати справедливості» і буде співпрацювати з владою, щоб «продемонструвати, що злочину не було».

Mossack Fonseca – панамська юридична фірма, яку назвали «офшорною імперією» з більш ніж 40 офісами по всьому світу від Британських Віргінських островів до Нової Зеландії. Компанія опинилася в центрі скандалу після того, як Міжнародний консорціум журналістських розслідувань 3 квітня 2016 року оприлюднив так звані «панамські папери» – витяги з понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній, зареєстрованих цією юридичною фірмою, та їхніх власників.

У розслідуванні фігурували 12 нинішніх і колишніх глав держав, і, щонайменше, 60 осіб, пов’язаних зі світовими лідерами. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко.

Читайте ще: ПРОЦВІТАННЯ БІЗНЕСУ ПРЕЗИДЕНТА ПІД ЧАС «ПЕКЕЛЬНОГО ІЛОВАЙСЬКА». РОЗСЛІДУВАННЯ

Журналісти-розслідувачі заявляли, що президент України Петро Порошенко, всупереч заявам, не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Також повідомлялося, що за два роки він вивів в офшори мільйони доларів. Натомість Порошенко запевняв, що він відійшов від управління активами компанії Roshen, доручивши це відповідним консалтинговим та юридичним компаніям.

Читайте ще: «ПАНАМАГЕЙТ-2»: ПОРОШЕНКО – ЗНОВУ СЕРЕД УЧАСНИКІВ ОФШОРНОГО СКАНДАЛУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus