USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Копачі бурштину перекрили міжнародну трасу Київ-Варшава

18 Березня 2017 15:52
Копачі бурштину перекрили міжнародну трасу в Сарненському районі Рівненської області: вимагають легалізувати свою діяльність.

Сьогодні вранці копачі бурштину перекрили ділянку міжнародної траси Київ–Варшава. Про це повідомляє "112 Україна".

"Трасу перекрили біля н. п. Клесів. Люди вимагають легалізації видобутку бурштину, а також вимагають інформації про одного з їхніх товаришів. Кілька днів тому стався інцидент між копачами бурштину та правоохоронцями, в результаті якого одну людину забрали в поліцію, і зараз люди не знають, що з нею. Блокують трасу з 9 ранку, тут зібралася велика черга автомобілів. Водії реагують по-різному, є ті, хто незадоволений, але є і згодні з вимогами людей", - інформує Кореспондент.

Повідомляється, що акція заявлена як короткострокова. На місце її проведення обіцяли прибути чиновники Сарненської РДА, щоб вислухати вимоги протестувальників. Правоохоронців на місці на момент включення не було.

Пізніше журналісти повідомили про прибуття на місце блокування поліцейських, які поінформували пікетувальників про порушення ними закону. За непідтвердженою інформацією, до місця акції спрямований спецназ для розблокування траси.

Раніше в Клесові стався інцидент між копачами бурштину і поліцією: перші погрожували правоохоронцям розправою. У Клесові близько 18:00 15 березня правоохоронці зупинили квадроцикл без номерних знаків. До нього була причеплена мотопомпа кустарного виробництва. Задокументувати злочин поліцейським не дали близько 30 агресивно налаштованих невідомих. Зловмисникам вдалося затягнути квадроцикл з мотопомпою у двір будинку, який знаходився поруч. Тілесних ушкоджень ніхто зі співробітників поліції не отримав.



Фото прес-служби рівненської поліції:
Як відомо, Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП «Волиньприродресурс». 2 лютого 2017 року Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння. Голова Волинської облради Ігор Палиця наголошував, що з тих коштів, які будуть заходити на комунальне підприємство, 25% має йти на користь села, 25% - в районний бюджет і 50% - в обласний.

Натомість представники влади за посередництвом голови Волинської ОДА Володимира Гунчика саботують роботу «Волиньприродресурсу». ВІДЕО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лікар Показати IP 18 Березня 2017 16:05
Люди борються за своє право викопувати бурштин зі своєї землі проти олігарха Порошенка, який не дає їм нормального життя, а сам торгує на крові своїми канфєтами. Депутати Гузь і Парасюк повинні підтримати протест, а волинські активісти - перекрити якусь важливу трасу.
Анонім до Лікар Показати IP 18 Березня 2017 16:54
А ще виведи 6 палату обов"язково та всіх інших хворих- з тобою на чолі колони та перекрийте трасу в Ліпіни!
Кастрюлька Показати IP 18 Березня 2017 16:13
Путен приде, порядок наведе!
Лікар до Кастрюлька Показати IP 18 Березня 2017 21:33
То ти путо донецьке і сюди путіна кличеш?
Анонім Показати IP 18 Березня 2017 16:17
А окопи порити ні?
може вони Показати IP 18 Березня 2017 16:28
ще й зарплату будуть вимагати та щорічну відпустку
Ігор луцький до може вони Показати IP 18 Березня 2017 17:18
і субсидії теж.тих сарненських цікавить тільки бурштин і будівництво в московії.отакі вони патріоти.чхати їм на ті блокади і на війну.
Клесівський приймак Показати IP 18 Березня 2017 17:26
В Тебе такого авто в гаражі немає як в тоі "бідоти" яка вийшла на трасу. Прикидаються нещасними коли вже все перекопали за 20 років
111 Показати IP 18 Березня 2017 17:29
Клесівський приймак до лікаря
777 Показати IP 18 Березня 2017 18:08
Чому, якщо я викопаю цінне викопне кабель ( мідь, алюміній, сталь) - мене посадять, якщо я торгуватиму наркотою і отримуватиму надприбутки - мене посадять. То яке право має це бидло диктувати суспільству свої правила і держава з ними сюсюкається? Ці підар@си знищили гектари земель, лісів, підняли "нагора" чорнобильську радіацію і права "качають". Л@йна їм, а не права видобутку. Тисячі наших селян горбатяться на землі, їздять по заробітках і з того живуть. Ми маємо більше прав ставити якісь вимоги до держави, ніж ця смердюча рагульня
Анонім Показати IP 18 Березня 2017 19:58
Взяти всіх тих копачів і в АТО, абр розтріляти кібє...і матері. По ресторанах гуляють, на нових авто катаються, а слово "податки" взагалі не знають.
Снайпер Показати IP 18 Березня 2017 22:53
Щось тут попахує тероризмом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus