USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Кремль розбудовує в Росії нову базу для «вагнерівців», – британська розвідка

8 Лютого 2024 07:17
Кремль розбудовує на півдні Росії нову структуру на основі колишніх найманців групи «Вагнера».

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Главком.

Як зазначається у зведенні, новий польовий командир групи «Вагнера» Антон «Лотос» Єлізаров оприлюднив свою першу відеозаяву після загибелі колишнього власника «Вагнера» Євгена Пригожина та колишнього польового командира Дмитра «Вагнера» Уткіна в авіакатастрофі у серпні 2023 року.

Читати ще: WSJ: Вбивство Пригожина організував Патрушев

У своєму відео Єлізаров докладно розповів про місцезнаходження нового штабу «Вагнера» у Козачих Таборах у Ростовській області на півдні Росії, розташованому поряд із казармами 150-ї російської мотострілецької дивізії.

Єлізаров заявив, що на новій базі «Вагнера» також буде розміщено новий добровольчий корпус Росгвардії, що опосередковано підтверджує підпорядкування «Вагнера» Росгвардії.

За даними британської розвідки, Росгвардія, ймовірно, готує нове формування Добровольчого корпусу із досвідчених співробітників «Вагнера» для посилення військових зусиль Росії в Україні та розширення російського впливу в Африці.

Читати ще: Британська розвідка спрогнозувала втрати РФ у війні до 2025 року

«Російська держава, швидше за все, санкціонувала будівництво нової бази «Вагнера» і розуміє, що, підпорядкувавши «Вагнеру» Росгвардії, вона усунула б будь-яку потенційну загрозу, яку «Вагнер» міг становити для безпеки російського режиму», – зазначили у міноборони Британії.

За повідомленням аналітиків, «вагнерівці» тренують спецназ і військових Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus