USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ле Пен отримала €9 млн за підтримку політики Росії в Україні, – ЗМІ

3 Травня 2017 19:49
Партія кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен "Національний фронт" отримала в 2014 році кредит €9 млн в російському банку ПЧРБ в обмін на публічну підтримку політики Росії в Україні.

Про це повідомляє УНІАН.

Щодо члена партії Жана-Люка Шафхаузера фінансова прокуратура Франції веде попереднє розслідування за фактом отримання гонорару за посередницькі послуги. За інформацією видання, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях, посередниками при отриманні кредиту в ПЧРБ виступили євродепутат від "Нацфронту" Жан-Люк Шафхаузер і член Ради Федерації, спецпредставник президента Росії зі взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков.

За даними Mediapart, 17 березня 2016 року Шафхаузер і Бабаков зустрічалися в Женеві для обговорення подальших планів щодо отримання кредитів "Нацфронтом" в інших російських банках. Читайте також Французькі ЗМІ звинуватили Ле Пен у плагіаті із промов Фійона Mediapart наводить фрагмент електронного листа Шафхаузера від липня 2014 року — за два місяці до отримання кредиту від ПЧРБ, в якому той пише, що "Марін готова надіслати в Reuters заяву" щодо ситуації в Україні.

Отримувачем листа був Олександр Воробйов, який, як зазначає видання, також зіграв роль при отриманні грошей у російському банку. Саме Воробйов пропонував євродепутату приклад заяви щодо ситуації в Україні, яку повинна була зробити Ле Пен. Як зазначає видання, згодом Ле Пен не стала відсилати цю заяву.

За інформацією Mediapart, щодо Шафхаузера фінансова прокуратура Франції з лютого 2016 року почала попереднє розслідування після отримання інформації від підрозділів міністерства фінансів Франції Tracfin, що спеціалізується на боротьбі з відмиванням грошей. Правоохоронні органи намагаються встановити походження фінансових коштів Шафхаузера. Раніше, в 2014 році він публічно визнав, що отримав гонорар від ПЧРБ в €140 тис. за свої посередницькі послуги.

Нагадаємо, лідер ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен з 2004-го року є депутатом Європарламенту. У другому турі президентських виборів у Франції за крісло глави держави вона побореться з центристом Емманулем Макроном. Збитки, яких завдала Марін Ле Пен, коли була європарламентарем, оцінюють у 5 мільйонів євро.

Як повідомлялося, на початку 2017 року проросійський кандидат Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 3 Травня 2017 21:27
в росії повна агонія і істерика

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus