USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк – серед останніх великих міст країни, де проїзд коштує 6 грн

16 Серпня 2021 19:05
Вартість проїзду в громадському транспорті Луцька є однією з найнижчих в Україні. Наразі наше місто – одне з небагатьох обласних центрів країни, де ціна разового проїзду в автобусі становить усього шість гривень. Тим часом чимало лучан декларують готовність платити вищу ціну за користування комфортними автобусами з кондиціонерами, на противагу розбитим маршруткам.

Відповідно до статистики щодо вартості проїзду в громадському транспорті в містах станом на кінець червня 2021 року, в середньому мешканці обласних центрів сплачують за проїзд в автобусі вісім гривень, а за проїзд у тролейбусі – шість гривень.

ДЕШЕВШЕ НЕ ЗНАЙТИ

Більше ніж лучани за користування громадським транспортом платять не тільки жителі міст-мільйонників, а й, наприклад, мешканці Рівного, де вісім гривень вартує проїзд і в автобусі, і в тролейбусі, Житомира (вісім гривень – вартість проїзду в автобусі, шість гривень – у тролейбусі) чи Полтави (вісім та шість гривень відповідно).

Натомість за проїзд у громадському транспорті Львова потрібно заплатити аж 10 гривень.
Відзначимо, що більшість українських міст переглянули тарифи на проїзд у громадському транспорті в період із січня до червня цього року. Ті, що цього поки не зробили, ймовірно, переглядатимуть ціни найближчим часом.

Востаннє тарифи на проїзд в автобусах і тролейбусах Луцька підвищували наприкінці травня 2019 року (ще до запровадження електронної системи розрахунку в громадському транспорті). Тоді вартість разового проїзду в автобусі зросла з п’яти до шести гривень.

Водночас, як ми писали раніше, з вимогою підвищити тарифи на проїзд перевізники почали звертатися до Луцької міської ради ще на початку 2021-го. Вони заявили про нерентабельність перевезень і представили економічні розрахунки, згідно з якими вартість проїзду в автобусах повинна зрости до восьми гривень.

Читати ще: Не хочеш подорожчання проїзду – плати карткою. У громадському транспорті Луцька ініціювали постійні перевірки

ЛУЦЬК БЕЗ МАРШРУТОК

Нині обласний центр Волині робить ставку на екологічний громадський транспорт, впроваджуючи програму «Луцьк без маршруток». Аби зробити проїзд у міських автобусах і тролейбусах комфортнішим, у планах – замінити застарілий парк Луцького підприємства електротранспорту на новий і спонукати перевізників переходити на автобуси з екологічним показником не нижчим за Євро-5.

Лише протягом останнього року на вулиці Луцька виїхали 12 новеньких тролейбусів. У цілому міськрада підписала контракт із ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс» на постачання 29 нових тролейбусів.

Читати ще: Плюс два: Луцьк отримав новенькі тролейбуси, які невдовзі виїдуть на рейси. Фото

Також для Луцька закуповують великі зручні автобуси MAN А21, пасажиромісткістю 80 місць. Вони пристосовані для перевезення людей з інвалідністю, а в салоні працює кондиціонер.

Нині вулицями міста курсують кілька таких екологічних автобусів, а Луцький міський голова Ігор Поліщук нещодавно інформував про наступне поповнення транспортного парку черговими автобусами MAN А21.

Ініціативу відмовитися від набридливих маршруток підтримують не тільки лучани. Зокрема, Луцьк у приклад ставлять Дніпру, Києву, Миколаєву, Кропивницькому та іншим містам.
Окрім того, в соціальних мережах деякі лучани переконують, що готові платити за проїзд у комфортному громадському транспорті більше (навіть 10 гривень).
Замість P. S.

Очевидно, що через підвищення цін, зокрема, на пальне, автозапчастини, зменшенням пасажиропотоку через карантинні обмеження зростання тарифів на проїзд у автобусах і тролейбусах Луцька не уникнути. Однак існують сподівання, що за вищу ціну лучани отримають сучасний, екологічний, зручний громадський транспорт, який є у більшості європейських міст.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 53
Лена Показати IP 16 Серпня 2021 19:10
А в Кривому Розі безкоштовно проїзд!!!!
Лучанин до Лена Показати IP 16 Серпня 2021 20:02
Запам'ятай, Лена, один раз і на все життя просту істину - нічого безкоштовного не існує. Якщо конкретно ти не платиш за щось - це просто означає, що за це вже заплатив хтось інший. В наведеному тобою прикладі (якщо він правдивий, звісно, бо в безкоштовний проїзд у найдовшому місті країни віриться мало) - скинулись платники податків. А хтось, очевидно дуже мудрий, визначив, що доцільніше не будувати школи-садочки-лікарні, не займатись термомодернізацією, не вкладати в оновлення інфраструктури чи розвиток громади, а перевозити людей "безкоштовно".
Уй до Лучанин Показати IP 16 Серпня 2021 22:35
Телепню! Це запитсуспільства, вимога лучан, щоб плату підняли.
Читач до Лучанин Показати IP 19 Серпня 2021 14:05
Якщо не плачу я то платить держава!!!!!!!!!!!!! А не хтось інший!!!!!!!!!!!! ХВАТИТЬ ТАЛКАТИ БРЄД ПРО ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!!! Якщо в держати є можливість щось оплати ти то вона це оплачує!!!! Якщо твоєю мовою це означає що бюджет громади такий що можна і вкрасти і для людей щось зробити!!!!!!!!!!!
А до Лена Показати IP 16 Серпня 2021 23:03
Вибірка міст для порівняння, є дууууужеее спекулятивна.
читач до А Показати IP 17 Серпня 2021 08:09
Як і саме видання, що це опублікувало :)
Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 19:21
Готові платити більше ті,в кого зарплата 20 тис і мають авто,для чого ця гнила пропаганда,коли в людей зарплата 4-7 тис.
Міськрада+перевізник до Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 19:43
Будуть піднімати ціни на проїзд. ПИТАННЯ, А ДЛЯ ЧОГО ТОДІ ВАЛІДАТОРИ І Е-КВИТОК? У нас що, є збиткові маршрутки? СУМНІВАЮСЬ!
Стратег Показати IP 16 Серпня 2021 19:37
Ну ясно чого про це пишуть. Значить готують ґрунт. Чекаємо подорожчання проїзду.
Він до Стратег Показати IP 16 Серпня 2021 20:03
Тож читай уважно: «чимало лучан декларують готовність платити вищу ціну за користування комфортними автобусами». Який там грунт, заробили турки, тепер ще мають наші. Одним словом е-квиток)
Сем до Він Показати IP 16 Серпня 2021 22:16
Не говорить там ніхто з лучан такого. Це схоже на обман.
Бензин Показати IP 16 Серпня 2021 20:07
Де економічні розрахунки вартості проїзду? Одні бла бла бла… Для чого ця стаття? Для чого вводили електронний квиток? Давайте реальні розрахунки собівартості маршрутів, а не прості слова.
скептик Показати IP 16 Серпня 2021 20:40
вартість проїзду повинна бути лбгрунтована. навіть у МАНАах тишком-нишком деякі водії беруть готівку, а про інші і мови немає. то звідки візьметься економічно обгрунтована вартість проїзду. більше того, міськрада регулярно вливає купу грошей в бездонну бочку, яка називається Луцьке підприємство електротранспорту.
Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 21:06
Порівняйте розміри інших міст, і відповідно, скільки км середня поїздка в місті.
Ууу до Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 21:49
Точно про те саме подумав. Порівняли б протяжність нвшого " великого" міста і Одеси, де проїзд також 6 грн
Дизель Показати IP 16 Серпня 2021 21:08
Серед великих сіл , де скрізь можна зайти пішки
Окс Показати IP 16 Серпня 2021 21:10
Та що ви мелете! КП ЛПЕ дало зарплату по 2000 грн. всім працівникам за червень. А вся міськрада їздить в транспорті безкоштовно.
факт до Окс Показати IP 17 Серпня 2021 08:13
І яка зарплата у чинуш з міськради!
Мешканка Показати IP 16 Серпня 2021 21:23
2000 це аванс за червень. А зарплата в водіїв по 10-15.тисяч.а в керівництва ще більші оклади. Депо не є збитковим як більшість думає.
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2021 21:32
Розкажіть як тролейбуси будете отримувати у Богдана, що почав процедуру банкрутства?!! До кінця липня по контракту мали бути 29, а є 12. А заплатимо по кредиту за усі!!!! Схемка бомба!!!!!
Ололо до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2021 02:05
Завод продовжує працювати, оскільки це окрема юридична особа. Зараз довиконують полтавське замовлення.
!!! до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2021 13:31
Уважно вивчайте питання, перед тим як щось написати - банкрот не Луцький "Богдан", а "Автомобільна компанія "Богдан моторс", яка входить в концерн "Богдан". Частиною концерну є Луцький завод
Анонім до !!! Показати IP 17 Серпня 2021 16:21
...який буде продано як цінний актив. Тому, питання щодо подальшої його долі є, все ж, доцільним.
Луцьк Показати IP 16 Серпня 2021 21:57
Вже стає закономірним - і зрив поставок марштутних автобусів, тролейбусів, програна боротьба зі смородомj будівництвом об'єктів соціальної інфраструктуи, допущені ляпи по аеропорту, залізничному сполученню, земельним аукціонам ! Логічно напрошується висновок, шо і розритий проспект Волі чекає така ж доля !
Порськ до Луцьк Показати IP 16 Серпня 2021 22:59
На проспекті Волі будуть ставки, з карасями і чарапахами.
скептик до Порськ Показати IP 17 Серпня 2021 13:06
і пісяючий хлопчик в окулярах
Саша Показати IP 16 Серпня 2021 22:14
Ну дивно пишуть що майже в усіх містах але приводять тільки 16 . Це навіть не усі обласні центри не говорячи вже про те що є і не обласні центри більші ніж Луцьк. Замовна стаття. Не зараховано. Є така річ як економічне обгрунтування. Це по перше. Місто Луцьк рівне і невелике. Чому у нас ціни мають бути як в Львові чи Києві ? По друге. Як донести до наших чинуш що в усьому світі громадський транспорт це не комерційна структура з якої можна знімати вершки. Це соціальна структура. В усьому світі держави дотують такі підприємства. Особливо різні екологічні громадській транспорт які ніколи не будуть прибуткові через складність і дороговизну та неефективність. Просто виділяйте гроші скільки потрібно народ дозволяє. На свої віли ви виділяєте а тисячі раз більше
Ага Показати IP 16 Серпня 2021 22:17
В Полтаві проїзд в маршрутному таксі 5 грн. Нова порція лапши.
До авторів статті Показати IP 16 Серпня 2021 22:37
Я проти підвищення, всі мої друзі проти так що не Вигадуйте.
Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2021 22:51
Для того, щоб не йти поводу у маршрутників та реально визначати пасажиропотік, зокрема, кількість пільговиків, у Луцьку ввели електронний квиток. Що заважало це зробити Одесі, Полтаві, Миколаєву та іншим містам? Значить, рішення було правильне. хоч багато лучан і обурювались. Ось бачимо результат
Який? до Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2021 23:06
Який результат, ти хоч значення тексту зрозумій?! Промацують дно, на рахунок того, щоб підвищити ціну проїзду. Чи для мєнтовських мозгів то заскладно?
Народна прокуратура до Який? Показати IP 17 Серпня 2021 09:37
Телепню ти, електронний квиток якраз і обгрунтовувався міською владою як необхідність визначення реальної вартості проїзду, щоб не задовільняти хотілки маршрутників. Значить логічно, що вартість у Луцьку має бути нижчою, ніж в інших містах. А те, що стаття замовна, будеш саме себе переконувати, всім це зрозуміло, то ж про це навіть не варто говорити. Як і посилання на якісь міфічні "чимало лучан, які готові платити більше". Чимало - це скільки? Де офіційні результати опитувань?
Ха-ха Показати IP 16 Серпня 2021 23:05
Не вірю, що лучани виступають за подорожчання. Це напевно перевізники воду мутять.
Леся Показати IP 17 Серпня 2021 01:14
А зарплата то найнижча в регіоні
Ололо Показати IP 17 Серпня 2021 02:03
Проїзд у Рівному в тролейбусах коштує 6 грн, а не 8!
Іра Показати IP 17 Серпня 2021 05:05
Готують ґрунт для підвищення ціни на проїзд. В маршрутках гроші беруть щодня і всі водії. Стаття мало інформативна!
Док Показати IP 17 Серпня 2021 07:46
за 2 роки 10 буде)) 1грн молдаванам в кишеню і можна жити )
лучани Показати IP 17 Серпня 2021 07:54
Також Луцьк останнє велике місто де і зарплата сама мала! Так що не треба тут натякати на далекоглядні висновки?
Анонім Показати IP 17 Серпня 2021 08:41
А чого не порівнюють середню зарплату у Луцьку і Києві, у Луцьку і Львові, у Луцьку і Вінниці. А також зарплати міських голів по Україні?
море Показати IP 17 Серпня 2021 08:59
зарплати піднімайте.потім проїзд
Не вірю Показати IP 17 Серпня 2021 09:06
НЕ триндіть. У Вінниці проїзд в тролейбусах, трамваях і муніципальних автобусах по 8 грн, а до 1 серпня було взагалі по 4 грн!!!
додік Показати IP 17 Серпня 2021 09:35
А хто сказав, що Луцьк "велике місто"?
Ваньці Показати IP 17 Серпня 2021 09:42
Як швидко ВН, «перевзуваються» на замовлення «великого і магучЄго». Поки «він» не став мером і власником МАНів (маршрутних таксі) у Луцьку, ВН завжди виступав як противник підняття цін, зараз же розказуєте про необхітність підняття. Вистачить маніпулювати людьми.
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2021 10:58
У Льваві може і по 10 грн., але пенсіонери в маршрутках не платять!
Олександр Показати IP 17 Серпня 2021 12:27
А звідки хто взяв, що Луцьк "велике місто"?
Гггг до Олександр Показати IP 17 Серпня 2021 14:35
То напевно власники маршруток проспонсорували для мерії "видатного аналітика", який от і написав таку статтю.
Як гарно Показати IP 17 Серпня 2021 15:17
Як гарно розказують, що вартість проїзду в Луцьку нижча, ніж десь. То ще нехай розкажуть, що вартість 1 Гкал на оплату за тепло в Луцьку одна з найвищих, а точніше - друга зверху. 1847 грн/Гкал. А вартість Гкал затверджує Луцька міська рада. У Львові, наприклад, 1660 грн/Гкал, в Рівному 1594 грн/Гкал.
Шарій Показати IP 17 Серпня 2021 16:14
Файно нам втирають дичину
Юра Показати IP 17 Серпня 2021 22:11
Правильно, за хорші автобуси можна і піднімати ціну, хто схоче буде їздити а не подобається , можна на велосипеді, і всі задоволені
Губолшльоп Показати IP 18 Серпня 2021 04:46
Знову полішуки хочуть пограбувати полішуків.Питання про підняття ціни на проїзд не обґрунтоване.А шо там в інших містах лучан не цікавить.Надавайте послуги подібним тарифом і не кажіть ,що збиткового працювати!
Губошльоп Показати IP 18 Серпня 2021 07:43
Піднімуть,бо скажуть,що не рентабельно,або що працюють в збиток ,чи взяли кредит і т.д
Анонім до Губошльоп Показати IP 18 Серпня 2021 11:51
Раз нерентабельно, нехай закриваються. Як раз буде причина для створення муніципального автобусного підприємства. Або для подальшого розвитку електротранспорту.
Анонім Показати IP 18 Серпня 2021 10:56
А нічого що на Волині заробітні плати одні з найнижчих в Україні? Нічого , що Луцьк за кілометражем далеко не Київ, Одеса, Дніпро і т.д.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus