USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький забудовник подарував трикімнатну квартиру родині воїна-афганця*

17 Лютого 2020 13:59
Сертифікат на трикімнатну квартиру в новобудові від ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» отримав інвалід війни третьої групи, ветеран війни у Республіці Афганістан, кавалер ордена Червоної Зірки Олександр Пекар, який понад 40 років разом із дружиною та сином поневірявся по найманих квартирах.

Отримання довгоочікуваного житла стало для воїна справжнім сюрпризом, адже його побратими з Волинської обласної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану до останнього не повідомляли йому про здійснення заповітної мрії.

Cертифікат на трикімнатну квартиру в ЖК «Caramel Residence» Олександру Пекарю вручив генеральний директор ЛДБК Руслан Вайман під час урочистої частини тематичного концерту, присвяченого 31-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
«Сьогодні для одного із наших побратимів є ще одна безцінна нагорода, за яку ми вдячні Руслану Олексійовичу Вайману. Ця нагорода нестандартна, але така важлива. Ми вручаємо сертифікат на квартиру воїну-афганцю, який стоїть першим в черзі на отримання державного житла ось уже 40 років. І, знаєте, такі перемоги дають надію на майбутнє у нашому нелегкому житті, адже не щороку інваліду війни в Афгані вручають сертифікати на безплатне житло», – зазначив голова Волинської обласної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.
Взяв участь в урочистостях з нагоди виведення військ з Афганістану, а також долучився до приємної події з нагоди вручення сертифіката й виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він назвав війну в Афгані війною цілого покоління, яка, утім, не закінчилась, оскільки назавжди поселилася у душах воїнів.

«Війна в Афгані – війна цілого покоління. Однак ця війна не закінчилась – вона триває у нашій пам’яті, думках та вчинках, забравши багатьох гордих, достойних людей – справжніх воїнів. Вона залишилась і назавжди буде з нами – такі реалії. І ми вшановуємо не її, а воїна і захисника. Того, хто щодня, незважаючи на небезпеку, творив подвиг», – звернувся до воїнів-інтернаціоналістів посадовець.
Він зазначив, що ветерани – це та категорія волинян, які як ніхто потребують моральної і соціальної підтримки.

Натомість, як зізнався ветеран війни у Афганістані Олександр Пекар, спочатку він не зрозумів, що відбувається, а потім довго не міг оговтатися від приємного шоку.

«Я вже не вірив, що колись врешті-решт закінчаться поневіряння по найманих квартирах, навіть дещо змирився з цим. Але коли через 40 років після тієї війни у мене і моєї родини буде власне гніздечко – ось де справжнє щастя, за яке я безмежно вдячний Руслану Вайману. Насправді мені бракує слів, аби висловити цю подяку», – ділиться емоціями від пережитого воїн, і у кутиках випробуваних долею очей зрадницьки виблискує мужня чоловіча сльоза.
Разом із тим, генеральний директор ЛДБК Руслан Вайман зазначив, що співпраця між забудовником та громадськими організаціями учасників антитерористичної операції, родин загиблих учасників АТО та обласної громадської організації Спілки ветеранів Афганістану в межах підписаного у 2015 році Меморандуму про виділення їм 10 квартир, триває.

«На нашу думку, не має так бути, коли людина, яка пройшла пекло війни, приходить і просить допомоги у наданні житла, а їй відмовляють. І держава, і бізнес мають бути соціально відповідальними перед нашими захисниками. Нехай така ініціатива буде прикладом для владних структур і для колег-бізнесменів», – пояснив свою позицію директор ЛДБК Руслан Вайман.
Нагадаємо, з 2016 року ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат», дотримавши обіцянки перед воїнами, подарував три квартири родинам учасників бойових дій на сході України та дві сім’ям воїнів-афганців - усього п'ять квартир.

Так, 13 квітня 2016 року два сертифікати на квартири від ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»у новобудові в ЖК «Затишний» отримали родини загиблих лучан Романа Лучука та Олега Вишневського. Тоді ключі вручили матері загиблого Романа Лучука Тамарі Решетар та батькові Олега Вишневського Анатолієві. Чоловік не зміг прийти, бо має проблеми зі здоров’ям, тож уповноважили отримати ключі брата Олександра та сина полеглого воїна Іллю.

Разом із тим, у травні 2017 року справжнє свято прийшло в родину ветерана АТО Олександра Шульгана. Вони отримали ключі від новенької двокімнатної квартири, що на вулиці Дмитра Іващенка. Олександр Шульган – ветеран війни в Афганістані, виконав громадянський обов’язок і на сході України. Разом із родиною досі проживав в тимчасівці, яку отримав ще тридцять років тому, що нагадувала радше ванну кімнату.

А у квітні 2019-го ключі від квартири в новобудові отримав трирічний син учасника АТО Сашко Циплюк, який рано залишився сиротою та донедавна навіть не мав шансу на нове житло. Батько Сашка, його братика та ще двох дівчаток Микола Циплюк одним із перших пішов добровольцем на схід захищати свою країну. Та загинув він на мирній території. Разом з дружиною, мамою хлопчиків, вони загинули у смертельній ДТП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus