USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Річниця смертельної ДТП на Львівщині: мільйонер Димінський утік з місця аварії

18 Серпня 2018 11:56
Сьогодні, 18 серпня, минає рік від дня загибелі Наталії Тріли із села Ямельня Яворівського району на Львівщині у смертельній ДТП, спричиненої власником телеканалу ZIK Петром Димінським.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

На трасі Львів – Краковець за 500 м від дому Opel Astra Наталії Тріли на великій швидкості протаранив Mercedes-Benz S65 AMG бізнесмена-мільйонера 63-річного Петра Димінського. Машину Наталії відкинуло на 40 м. Позашляховик влетів у дерево.

За кермом був Димінський, за словами очевидців та згідно із записами камер спостереження на трасі. Після зіткнення він сів у машину супроводу і втік.

Перебіг подій

Охоронець Димінського 44-річний Андрій Борщ залишився на місці ДТП. Mercedes кермував він, заявив поліції. Свідків аварії, які бачили Димінського за кермом, залякали. Ще на місці виривали телефони з рук, аби не знімали, погрожували спалити будинки.
На фото: Петро Димінський праворуч у білій сорочці

Суд обрав Борщеві запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу. Потім змінив на домашній арешт. Димінський проходив у справі як свідок. Його кілька разів викликали на допит, проте не з'явився. Потім стало відомо, що 23 серпня він вилетів приватним літаком до швейцарської Женеви.

Подушку безпеки з Mercedes правоохоронці направили на експертизу та узяли аналіз ДНК. За його результатами встановили, що за кермом авто був саме бізнесмен.

12 грудня Димінського оголосили у розшук. П'ять країн ЄС отримали від українських правоохоронців клопотання про допомогу.

Димінський звернувся до Інтерполу з проханням не оголошувати його в розшук, оскільки це політичне переслідування, заявив. Своєї вини в аварії не визнає.

1 березня Печерський районний суд Києва заочно обрав мільйонерові запобіжний захід — два місяці під вартою.

Проти Андрія Борща закрили провадження у справі про ДТП. Його судять за неправдиві свідчення. У червні матеріали передали до Галицького райсуду Львова, йому загрожує до 5 років ув'язнення.
Петро Димінський за кермом S 65 Sedan скоїв смертельну аварію. З того часу переховується за кордоном. Поліція про хід розслідування справи не інформує.

Хто такий Димінський

Він — бізнесмен, депутат Верховної Ради IV скликання. Власник футбольного клубу «Карпати» й на момент ДТП телеканалу ZIK. 22 березня цього року вибув зі складу власників телеканалу. Відтоді ним володіють його дружина — Олена Іванівна й доньки Анастасія й Жанна.

У різний час Петро Димінський був власником нафтопереробного комплексу «Галичина», закладів відпочинку і розваг, товариства «Львівгаз», активів в металургії, енергетиці, харчовій промисловості, банківській сфері, будівництві доріг, нерухомості у Львові та околицях.

З вересня 2017 року живе у Вульягмені — елітному районі Греції за 25 км від Афін, за даними київського журналіста Василя Крутчака. Під час відпочинку там про це дізнався та має свідків. Бізнесмен орендує віллу за €50 тис. — 1,66 млн грн на місяць, займається будівельним бізнесом.

Спогади про Наталію

Наталія Тріла працювала в IT-компанії у Львові, знала кілька іноземних мов, мала виходити заміж. Була єдиною донькою у матері.

«Одна з найдобріших людей, який я зустрічала в житті», - коментує ЗМІ подруга 30-річна Діана Саблук.

«Наталя була морем позитиву. У скрутні моменти приїжджала і казала: «то все мине, ану ноги в руки і їдемо кудись разом - проблеми забудуться, а цей вечір будем згадувати все життя». Вона ніколи не відступалась від мети, завжди прагнула бути кращою. Любила працювати, бачити результати своєї роботи, дуже любила тварин і природу. Це глибока рана, яка не відомо, чи загоїться. Я часто згадую щось «наше» і хочу написати їй, подзвонити, розповісти, порадитись. Не раз хапала телефон чи шукала її в скайпі, щоб все-все розповісти. В думках ділюсь з нею тим, як йде розслідування. Дратує, що свідки пам'ятають аварію до дрібниць, але хто саме був за кермом - ураз забули», - додає подруга 32-річна Ольга Клок.

На якому етапі розслідування справи, ані рідні, ні друзі не знають. У грудні Марію Трілу, матір загиблої, адвокати Димінського змусили відмовитися від матеріальних претензій. З того часу слідство стало ще більш засекреченим.

«Хочу якимось чином дістатися до Димінського і змусити його заплатити за злочин, тут, у цьому житті. Бо особисто мене не гріє думка, що такі люди поплатяться після смерті. Це повинно відбутися тут і якнайшвидше», - говорить колишня колега Марта Михайлова.
Марія Тріла цілий рік прожила у страху. До неї підсилали адвокатів та правоохоронців. Вимагали, аби не спілкувалася із журналістами та нічого не розповідала. На знак попередження – перерізали собаці горло.

«Я написала заяву слідчому та прокурору, що матеріальну шкоду відшкодували повністю, і матеріальних претензій не маю. Однак моральні претензії до того, хто забрав життя моєї доньки, у мене будуть до кінця життя. Розслідування у кримінальній справі не припинене», – казала жінка.

Вона проживає у Ямельні у будинку, який будувала Наталія. Доглядає за тваринами, які залишилися після смерті доньки. Разом із друзями Наталії після річниці смерті планує поставити на могилі пам'ятник.

Бізнесмена Петра Димінського не можуть оголосити у міжнародний розшук, оскільки українські правоохоронці подають до Інтерполу неякісно складені документи. Тим часом він активно відвідує тренування своєї футбольної команди «Карпати» на зборах у різних країнах Європи. Свої спільні фото з гравцями публікує на офіційному сайті клубу. Там же все частіше з'являються його коментарі на футбольну тематику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пєтя Показати IP 18 Серпня 2018 13:13
Неофеодалізм!
космос Показати IP 18 Серпня 2018 21:55
Людина гімно.прийде час виплати боргів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus