USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На ЛПЕ оптимізували адміністрацію аж на 5 осіб

1 Лютого 2017 17:14
На Луцькому підприємстві електротранспорту майже півтисячі працівників. Попри обіцянки директора, суттєвих кадрових змін на підприємстві не відбулося.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому 1 лютого.

Директор ЛПЕ Ігор Грицюк, звітуючись про роботу підприємства, повідомив: на підприємстві електротранспорту нині працює 437 працівників. 150 з них - пенсійного або ж передпенсійного віку.

На запитання члена міськвиконкому Ореста Маховського про оптимізацію адміністративного апарату підприємства, Ігор Грицюк відповів, що за минулий рік скоротили штат на 5 чоловік. Приміром, на підприємстві скоротили посаду економіста, але на це місце мають прийняти іншого працівника - керівника проекту по впровадженню АСОП (автоматичної системи оплати проїзду та обліку пасажирів). Також з часом скоротять касовий відділ у зв’язку з переходом на безготівковий розрахунок та змінять нормування робочого часу механіків.

Більше зменшувати штат, каже директор, немає можливості, адже на підприємстві - 9 типів тролейбусів, які мають термін експлуатації більше 15-20 років і в кожного своя специфіка обслуговування. Тож якщо більше працівників скоротити – не буде кому ремонтувати і обслуговувати тролейбуси.

Нагадаємо, під час зустрічі конкурсного комітету на заміщення посади директора ЛПЕ 25 березня Ігор Грицюк, під якого Луцька міська рада спеціально змінила умови конкурсу, розповідав, що планує збільшувати кількість водіїв та кондукторів і, «наскільки це можливо, максимально скорочувати адміністративний апарат».

До слова, за підсумками фінансово-господарської діяльності, загальні витрати ЛПЕ у 2016 році склали 47 мільйонів гривень. З них 29,350 мільйона – витрати на оплату праці з нарахуваннями. А це – 62% всіх витрат підприємства. Зі слів директора, середньомісячна зарплата штатних працівників ЛПЕ торік склала 5 042 гривні, що на 1 900 гривень більше, ніж у 2015-му. Торік борги із зарплати перед працівниками вдалося гасити вчасно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus