USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На складах «Волиньприродресурсу» – бурштину на 70 мільйонів

7 Березня 2021 18:45
Цього місяця має відбутися черговий аукціон з продажу волинського бурштину. Загалом на Волині вже реалізували сонячного каміння на понад 27 мільйонів.

Про це стало відомо під час пресконференції щодо 100 днів роботи Волинської облради.

Голова ради Григорій Недопад нагадав, що підприємство повноцінно запрацювало з вересня. За цей час уже провели три аукціони, четвертий призначений на 26 березня.

Він зауважив: нині на складах підприємства є бурштину на суму близько 70 мільйонів гривень. Скільки вдасться видобути в подальшому і реалізувати – важко сказати. Тож наразі складно прогнозувати і фінансові результати роботи КП «Волиньприродресурс».

Заступник голови облради Григорій Пустовіт додав: підприємство показало, як можна легально добувати бурштин. І вже за кілька місяців повноцінної роботи вдалося продати бурштину на понад 27 мільйонів гривень. Кошти від роботи підприємства надходять і в місцеві бюджети: це і рентна плата, і ПДФО та інші платежі. Зараз підприємство освоює ділянки, які були порушені під час незаконного видобутку старателями, а потім їх рекультивує.

Читати ще: Замість «місячного пейзажу» – молодий ліс. На Волині рекультивували першу бурштинову ділянку

Нагадаємо, комунальне підприємство «Волиньприродресурс», ініціатором створення якого став нардеп від Луцька Ігор Палиця, який був на той час головою обласної ради, розпочало свою повноцінну роботу на ділянках восени минулого року. Лише за перший місяць роботи КП «Волиньприродресурс» видобуло тонну сонячного каміння.

Під час першого аукціону, який відбувся торік у жовтні, реалізували понад 600 кг волинського каменю різної фракції на понад 20 мільйонів гривень. Другий відкритий аукціон з реалізації бурштину-сирцю відбувся у листопаді. Тоді продали 230 кілограмів 801 грам каміння на загальну суму 147,468 тисячі доларів. Під час третього аукціону за волинський бурштин виручили понад 3,5 мільйона гривень. Покупцями стали не лише українці, а й учасники з Польщі та ОАЕ.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
321 Показати IP 7 Березня 2021 19:27
А який толк з цього бурштину, якщо його треба ще продати?!
Отакої Показати IP 8 Березня 2021 11:10
Щоби продати,потрібно як мінімум,щоб хтось купив і покрив витрати.В період епідемії це вже складно,ось і накопичують на складі.А далі що?І чи варто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus