USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині виховательку дитсадка хочуть ув’язнити на 4 роки

18 Квітня 2015 11:55
Перше судове засідання у гучній справі про загибель від укусу собаки 4-річного хлопчика з містечка Ківерці Дениса Демчинського відбулося вчора, 17 квітня.

Про це повідомляє «Волинь:світ».

Нагадаємо, 4-річний хлопчик помер від сказу, як зафіксували експерти, в реанімації 3 листопада 2014 року. Протягомі трьох тижні ківерцівські медики боролись за життя дитини, проте врятувати хлопчика так і не вдалося.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ТРАГЕДІЮ В ДИТСАДКУ



4-річний Денис Демчинський

Нагадаємо, мама померлого, на 5-му місяці вагітності, одразу після похорон лягла на збереження, аби не втратити другу дитину.

Батьки хлопчика звернулися до прокуратури. Однак справу порушили раніше, згідно з матеріалами, опублікованими у ЗМІ.

Справу за статтею 137 частиною 2 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) спрямували до Луцького міськрайонного суду.

Виховательці дитячого садочка «Світанок», що у Ківерцях, Раїсі Прокопенко загрожує ув’язнення терміном до 4-ох років.

Батьки Дениса впевненні, що саме у дитсадку винні у смерті їхньої дитини. Батько ж у коментарях для журналістів розповів, що про смертельний укус скаженого собаки, який трапився декілька місяців тому, знав. Однак батьки хлопчика, обробивши ранку наявними вдома медичними препаратами, значення цьому випадку не надали. Рана від укусу пса швидко загоїлася, а про те що, в подальшому можуть виникнути такі наслідки, вони навіть не здогадувались.

Ймовірно, правоохоронці розглянуть причетність до трагедії головного лікаря районної лікарні (за відсутність профілактичної роботи) та відповідальних працівників міської виконавчої влади.

Після трагічного випадку у містечку Ківерці проводили спеціальне засідання міськвиконкому, щоб вирішити питання безпритульних собак, які несуть загрозу його мешканцям.

Відомо, що така проблема існує і в інших населених пунктах області, однак замість того, щоб ліквідувати загрозу, волинські чиновники пішли шляхом призначення винних.

До слова, у Луцьку нещодавно стартував експеримент з підрахунку та вакцинації від сказу безпритульних тварин за участю студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Небайдужа Показати IP 18 Квітня 2015 12:30
До відповідальності слід притягати людей, які нічого не роблять для відловлення собак. Ви уявіть скільки ще дітей може загинути і скільки ще собак може бігати заражені цією хворобою. Виховательку посадять, а скажені собаки і далі будуть бігати. Співчуваю батькам.
ага до Небайдужа Показати IP 18 Квітня 2015 13:56
Давайте притягувати до відповідальності тих людей, які викидають на вулицю своїх собак та виводки цуценят. Відловити всіх неможливо. Людям бракує мізків шоб допетрати те, що краще каструвати/стерилізувати свою собаку і не мати потім проблем з виводком, вони безвідповідально залишають їх край дороги чи десь підкидають, цим самим шкодять нам з вами і жителям міста! Бо потім виростають голодні хворі кволі зграї опецьок. Далі такі як ви жаліються шо їхню дитину вкусили. Якби служба відлову не старалась, не поможе.
Виховательку посадят до Небайдужа Показати IP 19 Квітня 2015 10:17
Виховательку посадять не через збільшення кількості скажених собак. Пильнуйте наших дітей!!!!!
Анонім Показати IP 18 Квітня 2015 13:05
"Батьки Дениса впевненні, що саме у дитсадку винні у смерті їхньої дитини", бо у самих не хвитило мозгів відвести дитину до лікарні.
дідо Показати IP 18 Квітня 2015 13:21
В обовязок виховательки не входить оберігати садок від собак. Це є обовязком завідуючої, яка має слідкувати за безпекою на території садка. Судити мають відділ освіти,а не працівника,який не впливає на фінансування таматеріальну базу садка.
дідо Показати IP 18 Квітня 2015 13:40
За санітарну безпеку міста несе відповідальність міська рада.
ха -ха Показати IP 18 Квітня 2015 14:55
скоро всі переказимось! псяків більше ніж людей...
аяяй Показати IP 18 Квітня 2015 15:02
Дуже шкода,але батьки самi виннi ,не на хуторi живуть I про небезпеку знали,а тепер хай накажуть дiйсно винних у трагедii а не шукають цапа вiдбувайла в oсобi виховательки
Оксана Показати IP 18 Квітня 2015 19:26
Як у батьків вистачає совісті робити крайньою виховательку!!!!? Самі полінувались відвезти дитину до лікарні, а вихователька винна? Я В ШОЦІ!!! Шкода дитину, якій судилося померти через халатність батьків!! Хіба на хуторі живуть???
Олег до Оксана Показати IP 19 Квітня 2015 10:14
та задовбали вже!!!!!!!! ви шо, бог судити батьків і вчителів? Немає гіршої кари, ніж смерть дитини, думаю батькам пече їхня халатність і вистачить тут плювати їм у душу!!!! А вчителі повинні бути обачними! Повинні нести відповідальність за свою необачність!!! А то звикли, що вони не при чому: ученицю на уроці поранив інший учень в око – вчитель не винний, собака скажений покусав дитину – вчитель не винний!!! Якби вихователі та вчителі ретельніше служили суспільству, то батькам не довелося б бути крайніми у трагедіях,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus