USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині з браконьєрами борються словом. Чи допомагає?

18 Березня 2015 13:15
Невідомі понищили інформаційні аншлаги, встановлені громадськими активістами. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила Ківерцівська районна ГО "Клуб мисливців та рибалок".

Незаконне полювання залишається головною загрозою для популяції тварин у лісах, та риби у річках і однією із найгарячіших тем, на Волині зокрема.

Браконьєрство шкодить діяльності мисливських і рибних господарств. Браконьєри вбивають тварин не дивлячись на сезон, вони не вносять ніякого відшкодування територіальним громадам та мисливським господарствам, які турбуються про приріст популяції тварин.

Працівники Ківерцівської районної громадської організації "Клуб мисливців та рибалок" наголошують: якщо цю ситуацію радикально не змінити, наша природа доволі швидко збідніє.

Відтак, організація ініціювала встановлення інформаційних аншлагів з метою попередження незаконного полювання у волинських лісах. Однак, вочевидь, така інформаційна робота комусь заважала.

"Встановлені аншлаги, всього 4-х штук, що попереджали браконьєрів про незаконність їх діяльності, не простояли і двох тижнів. Невідомі їх понищили", - каже голова Ківерцівської районної громадської організації "Клуб мисливців і рибалок" Руслан Михальчук.



Так виглядає білборд, встановлений Державним агентством лісових ресурсів України:



Водночас Інформаційне агентство Волинські Новининеодноразово публікувало матеріали, в яких писало про факти браконьєрства на Волині. Так, у лісових масивах державного підприємства «Прибузький лісгосп» лісоохоронці упіймали браконьєрів, тоді як у Звірівському лісомисливському господарстві браконьєри знищили трьох оленів, а голови забрали як трофеї.

Дещо пізніше працівники цього ж лісництва виявили групу із 8 браконьєрів.

Браконьєрством, але вже у рожищенських лісах, займався і капітан міліції, керівник ДАІ. Його затримали в групі з 10-ти осіб, які незаконно відстрілювали дичину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
макс Показати IP 18 Березня 2015 14:02
Висновок - з добрим нагаєм і добрим словом можна зробити набагато більше, ніж тільки з добрим словом. Списати придуркам канчуками спину - десятому заказало б таке робити, бидлоття.
123 Показати IP 18 Березня 2015 14:19
То який нахер клуб мисливців? Назвіть клуб любителів природи, або ще як. Мисливці захищають звірів.... Не смішіть.
Цитатник до 123 Показати IP 18 Березня 2015 14:27
Вам шашечкі ілі єхать? (с) Чому люди, які голого поняття не мають про мисливство, намагаються давати поради щодо назви громадської організації??? Це такий собі ерзац-спосіб самореалізації?
Андрій Показати IP 18 Березня 2015 14:24
Словом тут нічого не зробиш. Ця проблема давня як світ. Хтось природу любить, а хтось просто використовує. Можновладці - нахабно і бездумно, як пишуть прокурори "з особим зухвальством", просто заради задоволення вбити. Місцеві мешканці "дальніх" сіл - заради первинної потреби "їсти". Ні перші ні другі по великому рахунку нікого не бояться. В даній ситуації просто конче необхідна реальна сила (організація людей), яка б могла і мала на те повноваження, відловлювати браконьєрів і завозити їх до правоохоронних органів з відповідними наслідками, які б відбивали "охоту охотитись". Тому вважаю, що справжнім мисливцям з "Клубу мисливців та рибалок" треба виходити на "полювання" за браконьєрами, відловити декілька і "зразково-показово" покарати.
Єгер Показати IP 18 Березня 2015 14:25
Та це ж ківерцівські браконьєри.
123 до Єгер Показати IP 18 Березня 2015 14:45
Містер очевидність - в ківерцівських лісах, ківерцівські браконьєри :)
перехожий до Єгер Показати IP 19 Березня 2015 19:24
Звідки така обізнаність можливо давали дозівл, чи самі брали участь. Перший браконєр це єгерська служба.
Анатолій Показати IP 18 Березня 2015 17:47
Михальчук хоче щоб обласна рада надала його так званій громадській організаціі в користування мисливські угіддя,та починає показувати людям який він любитель природи та звірів,ставить аншлаги, саме основне забули що Михальчук і компанія на полюванях відстрілють все що біжить і в день і вночі.
Віктор до Анатолій Показати IP 18 Березня 2015 22:21
Що би там не хотів цей Михальчук, але аншлаги таки понищили. Крім того, за ті таблички ніхто нічого не забов'язаний йому надавати.
Перехожий до Анатолій Показати IP 18 Березня 2015 23:04
Пане Анатолію, Ви з такими подробицями описуєте хто, де, як і коли відстрілював, що не залишається сумнівів в вашій присутності на тому полюванні "і в день і вночі".Одне питання - а що ВИ там робили? Любили природу? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus