USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

НАБУ затримало підозрюваного у справі волинського екс-нардепа

12 Жовтня 2018 15:55
Національне антикорупційне бюро України затримало особу, яка може бути причетною до заволодіння коштів ДП “НАЕК “Енергоатом” у сумі 6,4 млн євро, передає УНН.

“11 жовтня 2018 року в м.Києві детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали особу, ймовірно причетну до заволодіння коштами ДП “НАЕК „Енергоатом“ в сумі 6,4 млн євро. Затриманий із листопада 2017 року перебував у розшуку”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією Бюро, дії підозрюваного кваліфікуються за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (“Пособництво у заволодінні організованою групою чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі”).

У НАБУ уточнили, що цій особі повідомлено про підозру та оголошено у розшук у листопаді 2017 року.

За даними слідства, розповіли у прес-службі, підозрюваний особисто за вказівкою колишнього народного депутата України (Миколи Мартиненка — ред.) виступав представником компанії “BRADCREST INVESTMENTS S.A.” (Панамська Республіка).

“У банківських установах Швейцарії він відкривав розрахункові рахунки цієї компанії для того, щоб на них надходили кошти (“відкати”) від чеської компанії “SKODA JS a.s.”. У подальшому таким чином на рахунки панамської компанії надійшло 6,4 млн євро. За даними детективів, підозрюваний особисто домовлявся з представниками чеської компанії “SKODA JS a.s.” щодо розмірів перерахувань “відкатів”, — зазначили у відомстві.

Крім того, як встановило слідство, підозрюваний відкрив ще низку розрахункових рахунків компаній, бенефіціарним власником яких був екс-народний депутат, в європейських банківських установах. Із використанням цих рахунків здійснювалася подальша легалізація (відмивання) коштів, одержаних злочинних шляхом.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та ще п’ятьох осіб у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом), ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) КК України.

Нагадаємо, 20 квітня минулого року детективи НАБУ затримали екс-нардепа від 21 округу Волині Миколу Мартиненка. Його звинувачують у розтраті коштів державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Це завдало державі збитків на понад 17 мільйонів доларів. 22 квітня суд відмовився заарештувати колишнього депутата Мартиненко і віддав його на поруки депутатів парламенту.

25 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у заволодінні майном державного підприємства «Енергоатом» Мартиненку та «його ймовірному спільника», керівника структурного підрозділу підприємства.

Раніше НАБУ повідомило про підозру у справі «Мартиненко» 8 особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus