USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Очолити лісову галузь Волині може виходець з іншого регіону

28 Серпня 2015 15:35
Кадрова політика в лісовій галузі не задовольняє представників волинської громадськості. Відтак, вони пропонують обговорювати кандидатів на посаду очільника лісової галузі області на місцях.

Про це йшлося під час засідання президії Громадської ради при облдержадміністрації сьогодні, 28 серпня.

Нагадаємо, конфлікти навколо лісової галузі тривають на Волині досить довго. Першим дзвіночком став Євромайдан і відхід від справ Богдана Колісника, який уже довгий час очолював обласне управління лісомисливського господарства. По тому на його місце прийшов «свободівець» Василь Мазурик, який «пройшов горнило Майдану».

Та влітку він пішов з посади. В Держлісагентстві це пояснюють результатами внутрішньому аудиту і виявленим боргам в галузі.

По тому тимчасовим виконувачем обов’язків призначили Олександра Кватирка. З цього моменту розпочався новий виток конфлікту. Зокрема, пана Кватирка називали людиною Колісника, активісти стверджують, що відшукали докази про те, що він є фігурантом кількох кримінальних справ.

Зрештою, на Волинь приїхав очільник Держлісагентства Олександр Ковальчук. Вислухавши взаємні обвинувачення сторін, він повідомив: Олександр Кватирко буде на посаді тимчасово виконувача обов’язків доти, доки конкурсна комісія не підбере достойну кандидатуру.

Та конкурс, зазначив він, має бути всеукраїнським. Тобто, він попередив: на Волинь може прийти очолювати лісову галузь виходець з іншого регіону.

Це волинських активістів не влаштовує: представники громадської ради пропонують проводити конкурс на керівні посади в лісовому господарстві на місцях з обов’язковим громадським обговоренням кандидатів. Бо мовляв, народ – господар на території і він має погоджувати, хто буде керувати цією територією.

Минулого тижня з цього питання навіть приїздив один з відомих нардепів-комбатівСемен Семенченко.

Зрештою, на наступному тижні відбудеться засідання Громадської ради, на якому обіцяють напрацювати звернення до Кабміну та Держлісагентства, аби Олександра Кватирка не призначали на посаду очільника обласного управління лісомисливського господарства.

А ось щодо конкурсу, то громадські активісти пропонують проводити його на місцях і там обговорювати кандидатів. Пропонують підготувати також відповідне звернення, аби конкурс відбувався на місцях і з врахуванням думки громадськості.

До слова, на сайті Держлісагентства вже тривалий час оприлюднена інформація про початок проведення конкурсу на керівні посади в галузі. З-поміж них і на деякі волинські підприємства. Зокрема, визначено, що 22 вересня будуть оприлюднені результати конкурсу на частину керівних посад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Любомль Показати IP 28 Серпня 2015 15:57
Кватирко - це сценарій Колісника. Вкладені гроші, плюс старі звязки. Він повторює його стиль роботи. Якщо кватирка переведуть з в.о. постійно, в той же день на посадах директорів держлісгоспів будуть наймити колісника. Можна сміливо сказати, що в кріслі начальника лісового відомства області сидить Богдан Колісник. Так не може бути. Не можна звести Революцію гідності нанівець, адже виходить, що всіх переміг Колісник. Боляче і соромно, що так трапилось. Але є сподівання, що громадськість переможе.
справедливий до Любомль Показати IP 28 Серпня 2015 17:13
все правильно ви бачите!
Андрій Показати IP 28 Серпня 2015 17:30
який «пройшов горнило Майдану» Круто закручено, майже як тричі Герой Радянського Союзу.
лісівник Показати IP 28 Серпня 2015 19:04
Ви дограєтесь до того , що Волинськім лісом будуть керувати люди далекі від лісового господарства.Чому , при всіх запереченнях кандидатур на посаду очільника, від громадськості не запропоновано жодної кандидатури. Не хватає пивка для ривка, чи може кишка тонка. Можливо хочете довести лісову галузь до повного розвалу, чи боїтесь відповідальності.Досить гратись в піджмурки. Або з пляжу, або кандидатуру. Волинський ліс Вам цього не простить.
7777 Показати IP 28 Серпня 2015 21:36
Буде кандидатура!. Яка буде захищати інтереси держави ., громадян , деревообробників, лісників , ..!!!
упс до 7777 Показати IP 28 Серпня 2015 23:18
і хто це????
Тарас Показати IP 29 Серпня 2015 06:39
Вибирали-вибирали і вибрали від області у Раду трьох олігархів і двох брехунів. Такий сценарій і для управління хочете. Дайте чоловікові півроку попрацювати а потім питайте по ділах його а не по зв'язках. При Коліснику кредиторка була 70 мільйонів, при Мазурику 68 мільйонів. А Кватирко в Володимирі і Цумані з боргами попередників по розраховувався і обладнання нове закупляв. Громадська рада лісокради і бурштинщики. Хочете свого начальника? В обласному управлінні освіти вже давно начальника немає. І нікого це не хвилює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus