USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Особливість волинської писанки – глибокий зміст, – Євгенія Ковальчук. ФОТО

15 Квітня 2009 14:24
У Волинському краєзнавчому музеї назвали переможців п’ятнадцятого обласного конкурсу на кращу писанку Волині 2009 року «Волинська писанка третього тисячоліття», – повідомляє 15 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіла заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, голова журі Євгенія Ковальчук, участь у конкурсі брали понад тридцять волинян із різних районів – Володимир-Волинського, Нововолинського, Рожищенського, Маневицького та інших. Всього вони представили понад 150 писанок.
 
Особливістю конкурсу було те, що найвищими балами оцінювали ті роботи, які виконані відповідно до волинських традицій та пофарбовані натуральними барвниками. «Хоча волинська писанка не багата візерунками та яскравими кольорами, проте зміст її дуже глибокий», – розповіла Євгенія Ковальчук.
Отож переможницею-писанкаркою стала викладач образотворчого мистецтва Нововолинської школи мистецтв Марія Булюк (І місце).
Також на честь круглої дати існування конкурсу – 15 років – видали буклет, який відображає його історію та представляє колекцію писанок музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus