USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Позивачів – 200, адвокат – один: на Волині відкрили кримінал за підробку документів

13 Травня 2021 11:21
Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо підробки документів у масштабному земельному позові. Йдеться про 200 заяв від громадян, які фактично оскаржують акт передання 400 гектарів землі Берестечківській громаді.

Деякі з них заявили, що жодних документів з адвокаткою Яною Кінах, яка представляє їх у суді, не підписували і за землю не позивалися. Кримінальне провадження відкрито за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу – підробка документів, повідомляє телеканал «Аверс».

Адвокатка, яка одним махом занесла до суду кілька сотень заяв від громадян з претензіями на два гектари землі від кожного, успішно представляє позивачів, бо ж суди, як на диво, позови саме у цій земельній справі задовольняють раз за разом і навіть без участі заявників у зв’язку з тим, що засідання відбуваються в спрощеному режимі.

Спрощений режим у цьому випадку дуже вигідний для юридичного представника, позивачів, адвокатки. Адже дехто з її клієнтів, чиї інтереси вона представляє у суді, ні слухом ні духом, що вони позиваються та претендують на якусь землю.

Наприклад, сім’ю Кирющенків з Берестечка ошелешила звістка про те, що вони судяться за землю. Пенсіонери не зверталися по два гектари, та й обробляти землю у такому віці не дуже просто.

Читати ще: «Мені вапшє пацани нравляться, ти такій нічьо». Як у селі під Луцьком чоловік погрожував знімальній групі

Більшість із цих 200 позовів уже задовольнив Волинський окружний адміністративний суд.

Цій історії передувала ще одна. Рік тому в селі Буркачі Берестечківської громади за схожою схемою 100 гектарів землі розписали на різних громадян, нібито на атовців. А згодом земля дивним чином опинилася у руках однієї особи – Катерини Смолки, яка є директором підприємства «Патріот Агро».

Річ у тому, що всі факти, які ми дослідили, вказують на те, що за цими двома сотнями заяв, схоже, стоять ті самі люди, які привласнили 100 гектарів у Буркачах. Один із позивачів – син Катерини Смолки Михайло Смолка, який є засновником підприємства «Патріот Агро».

А адвокатка Яна Кінах, що представляє одразу дві сотні позивачів, які, якщо вірити заявам, звернулися до пані Кінах всі 31 грудня 2020 року, теж представляє інтереси «Патріот Агро».

Ми спробували знайти позивачів і розпитати, чи знають вони про те, що судяться. Однак за зазначеними адресами в Луцьку таких громадян не виявилося.

Зазначимо: Михайло Смолка є президентом Федерації ММА та спортивного клубу «Воїн». Як на диво, частина позивачів, які оскаржують акт передання землі, – спортсмени з цього клубу.
А заявник Назар Цимбаліст є засновником фірми «Лімерік», що належить Ігорю Крутоголовому, який має бізнесові зв’язки з Михайлом Смолкою. Дмитро Марчак – також не випадкова людина у списку позивачів, адже є засновником того самого підприємства «Патріот Агро».

Зазначимо, що за землю позивалися цілі родини, від яких є по троє, а то й по п’ятеро позивачів.

Чи бачили ви, щоб одній сім’ї з п’яти осіб десь задовольняли позови одразу на 10 гектарів землі? Навряд чи суд був би настільки лояльним до простих громадян. Але саме цьому позову, де фігурує одразу дві сотні людей з єдиним на всіх адвокатом, судилося бути задоволеним. І чомусь жодних питань до цієї справи або адвоката у суддів, які задовольняли заяви, не виникло.

Читати ще: Сім'ї луцької адвокатки спалили два автомобілі

Цікаво, що дехто зі заявників мав судимість або досі перебуває у місцях позбавлення волі.

Відзначимо, що наразі уже відкрито провадження з приводу підробки документів. А оскільки представником цих осіб є Яна Кінах, діяльністю адвокатки мала б зацікавитися Рада адвокатів. Адже за такі речі можна позбутися адвокатського посвідчення.

А поки прокуратура збереться з повноваженнями і вплине на ситуацію, у Берестечківській громаді 400 гектарів землі може перекочувати у приватні руки. А це фактично мільярди гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 13 Травня 2021 12:00
Якось не дивно, що інформація про певних адвокатів стосується не їх інтелектуальних перемог в суді, а мутних скандальних проявів. Значить, в душі людина не правник, а шахрай

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus