USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура викликала на допит Олександра Пирожика

3 Березня 2016 13:40
Прокуратура хоче допитати першого заступника голови Волинської облради Олександра Пирожика у зв’язку з його запитом стосовно зловживань в облуправлінні лісового та мисливського господарства.

Про це Пирожик написав у власному «Фейсбук», – повідомляє IA ZIK.

Обранець громади стверджує, що його викликають на допит у прокуратуру за депутатським запитом, який підтриманий сесією Волинської обласної ради.

«Запит стосується одіозного Олександра Кватирка, зі скандалом призначеного «орлятами» Арсенія Яценюка на посаду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Либонь, за фактами, викладеними у цьому запиті, порушено кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366 КК України», – пише депутат.

Пирожик зазначив, що здивований способом, у який його намагаються викликати на допит.

«Спершу прокурор силкувався випитати в мене деякі деталі мого запиту по телефону. Я попросив його з’ясовувати подробиці безпосередньо в авторів колективного звернення. Адже я лише виконав свій депутатський обов’язок, а не був безпосереднім свідком подій, у ньому описаних. Після цього того «сердитий» прокурор, мабуть, вирішив налякати мене повісткою. Але висота посади, певно, не дозволила йому спуститися до того, щоб привезти її мені і вручити в належний спосіб. Копію повістки почали… скидати факсом! На приймальню голови обласної ради. Причому двічі. Як свідчать копії факсів, один із них надійшов о 16:49 год., інший – о 17:02», – додав Пирожик.

Нагадаємо, ІА Волинські Новини повідомляло, призначення Олександра Кватирка тимчасово виконувачем обов’язків начальника ОУЛМГ Волині викликало хвилю обурення як у активістів, так і у лісівників. Активісти протестували під стінами Держлісагентства, згодом очільник Держлісагентства приїздив на Волинь. А 20 лютого група громадських активістів у складі 20 осіб із Волині провели мирну протестну акцію під стінами Міністерства агрополітики.

Їхніми головними вимогами було звільнити з посади начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка та розслідувати випадки зловживання ним службовим становищему на обійманих посадах у лісовій галузі.

Свого часу Волинські Новини повідомляли, що будівництво лісових доріг на Волині супроводжується фінансовими махінаціями, внаслідок яких сотні тисяч доларів «зникають» в невідомому напрямку. Так, унаслідок перевірки правоохоронними органами одного тільки акту виконаних робіт, що стосується будівництва доріг у Ківерцівському районі, з’ясувалося, що внаслідок виконання фіктивних робіт таким собі підприємством ТзОВ «АРЗУ» було приховано 120-130 тисяч доларів.

Також, у розпорядження видання є документи, згідно з якими Олександр Кватирко причетний до завдання значних збитків на попередній роботі у Цуманському лісгоспі. Виплата грошей держпідприємством без підтверджуючих документів, оплата ненаданих послуг, плата за будівництво, якого не було, - це короткий перелік порушень з коштами Державного підприємства «Цуманське лісове господарство» за той час, коли ним керував Кватирко.

Окрім того, його звинувачували у тиску на підлеглих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Волинянин Показати IP 3 Березня 2016 13:49
Схем хабарних не можна чіпати це святе, правда товаріщ прокурор? А лісоповал на Волині іде повним ходом незалежно хто там керує, ще ніякий окупант такого не витворяв. Скоро землю вагонами будете продавати. Бурштин риють, таможня суцільна дірка в державі. Коли ви сволочі вже вдавитеся?
Читач до Волинянин Показати IP 3 Березня 2016 15:14
SOS - SOS ...???
ПІАР до Волинянин Показати IP 3 Березня 2016 15:53
та розказувати про корупцію ти герой а вот навести конкретні факти то зразу очко жим жим)))))))Та Свобода свкізь "Орлів Авакова"к критикує а вот Мкуковозу -висловила подяку за хорошу роботу!!!??))))Вам самим не буває смішно із своїх слів і вчинків!!???Чи одна рука не памятає що інша робить..
Вася Показати IP 3 Березня 2016 13:56
Кватирко - це від і до людина Лапіна.
Лучанин Показати IP 3 Березня 2016 14:22
Побійтесььььь Лапіна . Ось Муковоз не злякався і атестували його лапінські журналісти
До Васі Показати IP 3 Березня 2016 14:42
А що на Волині всі керівники мають бути люди Палиці
До Пирожика Показати IP 3 Березня 2016 14:49
Якщо це була колективна скарга то люди які були свідками зловживань мають законне право звернутись самостійно до прокуратури надавши відповідні свідчення А ви навчились самі придумати скаргу організувати депутатський запит безпідставно принизити і звинуватити людину і ні за що не відповідати
Анонім Показати IP 3 Березня 2016 14:54
Спокійно можна кидатись на амбразуру якщо впевнений що з неї не стріляють А зараз попробуй коли можуть стрельнути Налякався коли покликав прокурор і наступає хоч якась відповідальність
прокуратура! Показати IP 3 Березня 2016 14:57
правильно робите перш ніж обвинувачувати людей хай думають про наслідки
Українка Показати IP 3 Березня 2016 15:57
А що Пирожик О. така недоторкана особа що його викликати неможна, чи може просто боїться чогось????????
Колобок Показати IP 3 Березня 2016 17:16
Пздц пірожку - попав у кошик.
чемний Показати IP 3 Березня 2016 18:23
рльце в пушку Пирожика з Мазуриком свобода добре дерибанила ліс
Олег Показати IP 3 Березня 2016 19:08
Пирожик це гнида ще та
Латковський Показати IP 6 Березня 2016 10:20
А яка г**да та а**ист Вітів за кожне голосування в обл Раді вимагає кошти ,то хотів зняти еколога - не подобається йому бо він не свободовець то взявся за земельника а слідуючий хто, па*ло ти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus