USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

У Казахстані протестувальники захопили аеропорт Алмати

5 Січня 2022 17:35
Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram канал «Оrda_kz».

«Весь день пасажирам говорили, що армія захищає аеропорт, літаки літають в штатному режимі, а реєстрація йшла в ручному режимі. Зараз в Службі безпеки аеропорту нам сказали: «Вибачте, аеропорт захоплений. Рейсів сьогодні не буде», – розповів блогер Алішер Єлікбаєв в коментарі каналу.

Тим часом, ЗМІ повідомляють, що також припинив роботу аеропорт в Актау (столиця Мангістауської області). За інформацією представника Air Astana, в Мангістауській області введено режим НП.

Через охоплений протестами Казахстан, деякі країни почали скасовувати рейси у Казахстан. На даний момент відомо, що «Аерофлот» скасував у своєму розкладі низку рейсів.

Як ми писали, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
анархіст Показати IP 5 Січня 2022 18:31
Як же радіють "лайкарі" подій в Казахстані. Вже не самі, буде з ким наслідки розгрібати... :(
123 Показати IP 5 Січня 2022 19:21
Майдан не санкціонований США та міжнародними банкірами - не майдан
Анонім Показати IP 5 Січня 2022 19:35
Будут теперь с аула в аул на катапультах летать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus