USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прихильники Саакашвілі провели марш у Києві: всі подробиці

18 Лютого 2018 16:55
Прихильники Саакашвілі вимагають від української влади надати йому можливість захистити свої права в українському суді. Під заявою підписалися лідери 10 політичних партій.

Сьогодні, 18 лютого, прихильники лідера партії “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі, якого видворено з України до Польщі за процедурою реадмісії, проводять у центрі Києва всеукраїнський «марш за майбутнє», який є вже п'ятим маршем з вимогою відставки чинної влади.

Як повідомляється на сторінці "Руху Нових сил", у неділю мітинги прихильників Саакашвілі заплановані в багатьох інших містах, серед яких, зокрема, Луцьк, Харків, Вінниця, Дніпро, Одеса та Львів, пише Обозреватель.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку під час акції протесту, організованиї прихильниками Саакашвілі, висловлювали невдоволення сучасною ситуацією в Україні, збирали підписи за імпічмент Порошенка.

У Києві марш почався о 12:00 біля парку Шевченка. Початок ходи затримався через перекриття 6 центральних станцій метро.



З імпровізованої сцени, встановленої на сходах пам'ятника Шевченку, активісти, що виступають, вимагають відставки чинної влади. Вони заявляють, що влада узурпована олігархами. Також вони вимагають відставки президента Петра Порошенка.

Учасники заходу скандують: “Ганьба цій владі!”, обурюючись перекриттям станцій метро в центрі столиці, що, за словами організаторів акції, створює перешкоди людям для участі в зібранні. Учасники акції заявляють, що представники влади таким чином “не дають можливості людям зібратися разом”.

О 12:30 активісти вирушили до Михайлівської площі, а через годину почалося віче - протестувальники послухали гімн і згадали Небесну сотню.

Прихильники лідера партії “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі вимагають від української влади надати йому можливість захистити свої права в українському суді.



Як передає УНІАН, відповідну заяву від імені опозиційних сил зі сцени на Михайлівській площі зачитав народний депутат Віктор Чумак. Зокрема, він заявив, що “влада вчинила політичну розправу” та порушила права людини, виславши Саакашвілі з України.

“Цей злочин має бути розслідуваний. Всі посадові особи, які порушили закон та свої посадові обов'язки, мають опинитися на лаві підсудних”, - зачитав Чумак. “Ми вимагаємо забезпечити повернення Саакашвілі до України, надавши йому можливість захистити свої права та гідність в українських судах у відповідності до законодавства і міжнародного права”, - йдеться в заяві опозиційних сил. Також вони закликають усіх українців підтримати це звернення, а світових лідерів та дипломатів – “дати принципову оцінку політичним репресіям, до яких вдається українська влада”. Також Чумак заявив, що “Порошенко став на шлях підміни закону свавіллям”. Під заявою підписалися лідери політичних партій “Батьківщина” (Юлія Тимошенко), “Самопоміч“ Андрій Садовий), “Свобода” (Олег Тягнибок), “Демократичний альянс” (Василь Гацько), “Громадянська позиція” (Анатолій Гриценко) та “Рух нових сил” (Давид Сакварелідзе). Також до заяви долучилися громадянський рух “Хвиля” (Віктор Чумак), об'єднання “Альтернатива” (Єгор Фірсов), “Народний контроль” (Дмитро Добродомов) та Європейська партія (Микола Катеринчук).

Зі сцени заявили, що під Радою демонтують наметове містечко. Мітингувальників покликали йти туди.

Учасники маршу за імпічмент прийшли до Верховної Ради. Біля парламенту на активістів чекали кордони поліції.



14:15 - на зв'язок з учасниками мітингу вийшов Саакашвілі. Він говорив про владу та олігархів, а також заявив, що "український народ вже не зупинити".

14:30 - зі сцени вимагали дострокових виборів президента, а потім перехідний парламент та антикризовий уряд.

14:45 - протестувальники завершили марш, який відвідали близько 5 тисяч прихильників Саакашвілі.

Нагадаємо, 14 лютого в Нідерландах Міхеїлу Саакашвілі надали посвідчення особи, яке дозволяє йому проживати і працювати у країнах-членах Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ютуб Показати IP 18 Лютого 2018 17:04
Бнай бритти хабат заняти деребаном украини и россии - смотрите лекции сергея салль
Анатоль_ Показати IP 18 Лютого 2018 17:52
Чим вам Порошенко вже не вгодив? Сами обирали ж
до анатоль до Анатоль_ Показати IP 18 Лютого 2018 19:49
ти обирав - то тішся. А ми його не обирали .
електорат Показати IP 18 Лютого 2018 22:15
Анатоль ти що в шоці брате наш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus