USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Реформи розпочнуться, коли страх переможе жадібність, – експерт

30 Грудня 2016 14:15
Одним з ключових здобутків 2016-го року стало впровадження е-декларацій, які матимуть стратегічне значення. Люди побачили всю «чесніть» наших політиків, а наступним етапом, з високою імовірністю стане те, що політики і чиновники будуть змушені пояснити – звідки у них ці статки.

Про це розповів політичний експерт Сергій Постоловський, коментуючи досягнення і поразки України в 2016 році, передає канал 24.

«Це дуже важливо не так для внутрішнього, як для зовнішнього ринку. Наші західні партнери будуть більш жорсткими по відношенню до української влади і вимагатимуть реформ, а не їх імітації. Якщо влада цього не зрозуміє, то немає впевненості в тому, що вона довго протримається», – переконаний експерт.

Як повідомлялося раніше, західні ЗМІ вже відреагували на космічні статки українських чиновників та політиків. Однією з реакцій на це може бути те, що західні країни припинить співпрацю. Таку думку озвучив експерт Реанімаційного пакету реформ групи «Податкова реформа» Ілля Несходовський. Окрім того експерт зауважує, що партнери з Заходу, на його думку, вимагатимуть притягнення до відповідальності тих, хто не зможе обґрунтувати їх походження. Та додає, що сумнівається у можливості відкриття кримінальних проваджень проти чиновників, але від своїх посад вони можуть бути відсторонені.

Окрім того, як заявляв політолог Тарас Березовець, е-декларації українських чиновників змусили США та країни Заходу здригнутися від кількості готівкових коштів у «слуг народу», адже у цьому плані нардепи дали фору колумбійським наркобаронам і російським олігархам.

Один з головних недоліків діяльності нинішньої влади, за словами політолога, є відсутність реформ, через що українці не відчувають соціально-економічного покращення. Це все впливає і на самих українців, і на ставлення до нас західних партнерів.

«Якщо влада зрозуміє, що проведення реформ – це її останній шанс залишитися біля управління державою, коли страх переможе жадібність, то тоді реформи таки розпочнуться», – наголосив Сергій Постоловський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Грудня 2016 16:18
реформи розпочнуться, коли олігархів і корупціонерів почнуть реально саджати,
Василь Михайлович Показати IP 30 Грудня 2016 16:41
Реформи будуть працювати , коли будуть прийняті Закони які запровадять жорстоку відповідальність за : - казнокрадство , хабарі , несплату податків і приховування доходів ., від 10 років позбавлення волі - до довічного ув'язнення без будь якого пом'якшення і амністії .!!!
Місто Показати IP 30 Грудня 2016 18:07
Золоті слова і правильне все інше балаканина яка 25 років дурить людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus