USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Усіх, кого потрібно, вже відпустили, - експерт про скасування «закону Савченко»

19 Травня 2017 14:09
Скандальний «закон Савченко» зробив свою справу, і тому парламент скасував його дію.

Таку точку зору висловив політолог Руслан Бортник, передає ГолосUA.

«Найцікавіше у скасуванні так званого «закону Савченко» - це те, чи голосувала сама Надія Савченко, оскільки за прийняття цього закону вона свій голос не віддавала з відомих причин», - пояснює Бортник.

На думку експерта, якщо говорити конкретно, то скасування скандального закону ні на що не вплине, бо в даному випадку є елемент дискредитації самої Надії Савченко, як політика, «який приніс» шкоду своїм законом, хоча вона до нього взагалі не має ніякого відношення , крім свого прізвища.

«Ті, кого хотіли випустити, вже гуляють на волі, а кількість ув’язнених після його прийняття зменшилася до 56 тис. чоловік. Тобто, всі, хто міг і кого хотіли відпустити, уже на волі. За гратами залишилися дуже бідні люди або ті, кому просто нікуди йти і в'язниця для них кращий варіант, ніж воля», - підкреслив полттехнолог.

Нагадаємо, Верховна Рада скасувала так званий «закон Савченко», який передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. Відповідний законопроект №5534 підтримали 227 народних депутатів на засіданні 18 травня 2017 року.

Нагадаємо, у січні 2017 депутат Верховної Ради, радник глави МВС Антон Геращенко заявляв, що вже в лютому 2017 року «закон Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів в термін основного покарання) можуть скасувати. Свого часу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 34 000 засуджених підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік.

Як раніше заявив начальник кримінальної поліції Вадим Троян, 700 осіб з 9000, які вийшли на свободу за «законом Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні в термін основного покарання), затримали повторно за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Триста з них - заарештовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 19 Травня 2017 14:17
Наволочі по цьому закону вийшло передчасно, ой скільки. Навіть та заради кого цей закон приймався виявилась наволоччю. Але залишати цей закон категорично не можна було, так як норми що давали деяким персонам право вийти раніше діяли б і надалі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus