USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські селяни готові продавати землю за копійки

4 Лютого 2017 20:55
За більш ніж 2 роки нової влади, в Україні не прийняли жодного економічного закону, який полегшує життя і захищає інвестиції. Тому селяни, які не мають можливості заробляти на своїй землі, готові за копійки продавати її холдингам. Аби уникнути цього, фермерів потрібно забезпечити дешевими кредитами та не експортувати «голу» сировину без доданої вартості.

Про це голова Волиньради Ігор Палиця заявив під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь».

Власне, журналіст Андрій Лучик поцікавився, чи може земля бути товаром і як ставиться голова облради до відміну мораторію на продаж землі. Адже великі агрохолдинги орендують паї і на майже монопольних правах диктують свої ціни.

На що Ігор Палиця відповів, що, безумовно, земля має бути товаром - але лише тоді, коли селяни матимуть альтернативу та зможуть прорахувати, що їм вигідніше – обробляти її самотужки, заробляючи на цьому, чи продати та отримати миттєвий прибуток. Для цього необхідно забезпечити населення дешевими кредитами за Європейським принципом, аби була можливість придбати техніку та мати змогу працювати на землі.

«Зараз селяни жебракують, і за копійки готові продавати землю великим агрохолдингам чи великим західним компаніям. За 2,5 року з часів Майдану не прийняли жодного економічного закону, який полегшує життя і захищає інвестиції. Жити гірше і гірше», - пояснює Ігор Палиця.



З його слів, немає в державі і необхідного рівня рентабельності економіки, аби забезпечити новий рівень мінімальної заробітної плати, яку підвищили до 3200 гривень.

«Міністри дають обіцянки ЄС щодо зняття мораторію (на експорт кругляку, - ВН). А ти хто такий, щоб знімати його? Ти тут збудуй переробні заводи, а не продавай ліс-кругляк. Ми як індійці сьогодні в Європі, і вони цим користуються», - емоційно зауважив голова облради та наостанок зауважив, що в той час, коли агресія Росії вбиває українців фізично, то стосунки, які вибудували з Міжнародним валютним фондом та з Європою, - економічно.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, український ліс експортують в Румунію за мізерними цінами, оформляючи його як дрова.

Так, нещодавно на Волині за 1 кілометр до кордону з Польшею заблокували вагони з лісом-кругляком, який в обхід мораторію контрабандним шляхом намаглися вивезти за кордон під виглядом дров.

При тому, що лише за минулий рік на Волині зменшилося площ лісів на 2 тисячі гектарів. Натомість, в обласному управлінні лісомисливського господарства не кажуть про реальні обсяги незаконних рубок, не здійснюють облік осередків та шкідників лісу, приховують інформацію про лісові пожежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 4 Лютого 2017 21:14
Популізм. Мораторій служить злодіям безкоштовно забрати землю. Земля повинна вільно продаватися.
оля до дідо Показати IP 5 Лютого 2017 01:05
так,уже заводи і фабрики продали в добровільно-примусовому порядку,так і землю скуплять добровільно під дулом пістолета або щось типу того
888 Показати IP 4 Лютого 2017 21:17
Вся політика уряду веде до зубожіння((( і тому нема чому дивуватись... Вимоги ЕС зняти мораторій із землі, тому всі чинники готові: квартплата більша ніж зарплата, люди на межі бомжування... лишилося землю пустити з молотка і стоп кран зірваний- і Україна летить.... Тільки сліпий , або дурний не розуміє де ми ((((
свідомий Показати IP 4 Лютого 2017 23:57
Ще в часи майдану я писав що мета майдану забрати в українців землю. На що було багато критики але як показав час ми впевнено до того йдем. Забирати будуть не в буквальному розумінні як Росія Крим чи Донбас методи сили і зброї це методи середньовіччя. Так в наш час ніхто розумний не робить. Для чого забирати кусок землі силою і потім витрачати величезні кошти для того щоб силою її утримувати коли можна хитрістю і підкупом залучити владу на свій бік поставити селянина в глухий кут не створивши ту ж сільськогосподарську біржу де кожен виробниг с/г продукції пеш ніж щось сіяти міг би порахувати рентабельність і укласти гарантовану угоду що восени його продукцію забере конкретний переробник за за наперед домовленою ціною і він гарантовано буде з прибутком, підняти податки що ми бачимо зараз робить наша влада потім проплачені ЗМІ розкажуть що селянин фермер неефективні землевласники прийняти потрібний закон потім зайдуть потрібні транснаціональні корпорації скуплять землю а ви станете для них дешевою робочою силою. Той хто не звик думати і не вміє заробляти самостійно в цьому побачить навіть благо. Дійсно вони дадуть таку заробітну плату що зголоду не помрете але й заможні не будете бо реально багатіти на нашій землі будуть чужі пани і гроші осідатимуть в чужих державах. Сільське господарство в наш час перестає бути дотаційним і за прибутковістю виходить на перші місця. Як можна заробити на землі при нормальній владі і законах наші заробітчани бачать в тій же Польщі Данії Нідерландах. Цьому сприяє демографічна ситуація в світі бо в той час коли українці вимирають населення землі зростає в геометричній прогресії і тільки за останні тринадцять років збільшилось на мільярд наступний мільярд науковці прогнозують ще швидше. А цей мільярд потрібно чимось кормити газ чи нафту вони їсти не будуть коли хочеться їсти певні блага відходять на другий план та й наука не стоїть на місці знаходячи їм альтернативу в нових енергоносіях на перше місце виходить продовольство і родюча земля яка його здатна забезпечити. На майдані під дудку чужого пана ви обрали продажну владу яка не хоче і не вміє мислити глобально і думати про процвітання рідної держави мислячи по хутірському думає лише як набити власні кишені продаючи найдорожче та вижимаючи останні соки з і так знедолених людей.А ми в черговий раз можемо втратити унікальну можливість.
mozna Показати IP 5 Лютого 2017 01:40
путін з порогунчеком заважають
123 Показати IP 5 Лютого 2017 10:20
Довести народ до нищеты и все оттяпать за копейки, такая политика президента и правительства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus