USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Серед військових РФ є незгодні з політикою Кремля, які навмисно пускають ракети «не туди», – розвідка

11 Жовтня 2022 14:54
Із такою інтенсивністю, як 10 жовтня, ворог не зможе постійно завдавати ракетних ударів по території України, оскільки не має можливості виробляти високоточні ракети в належній кількості. Крім того, є певна кількість російських військових, які виступають проти терористичних атак кремля та які запускають частину ракет «не туди».

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи варто очікувати подібних ракетних обстрілів найближчим часом.

«Вчорашній масований обстріл нагадав, що кожний сигнал повітряної тривоги – це серйозно і легковажити не можна. З 24 лютого кожна повітряна тривога у нас не навчальна, а бойова. І те, до чого, на жаль, звикли мешканці Харкова, Запоріжжя, Миколаєва, – це справді серйозно ставитись до повітряних тривог, деякі мешканці інших міст менше останнім часом відчували таких загроз.

Але вчора показало, що Україна має бути вся мобілізована і адекватно реагувати на ці загрози. Тому так, на повітряні тривоги ми реагуємо. Що стосується інтенсивності і масовості, то такі ракетні удари радше виняток, і з такою інтенсивністю ворог не зможе постійно обстрілювати територію України. Більше того, він не може вже ефективно поповнювати запаси ракет, особливо високоточних озброєнь, виробляти їх в належній кількості», – повідомив Юсов.

Крім того, речник додав, що серед російських військових є ті, хто категорично проти нинішньої терористичної політики кремля, і намагаються допомагати українській розвідці.

«Ми можемо сказати, що частина військових в самій рф були категорично проти цієї політичної терористичної акції. Тому що це безглузде витрачання ракетних запасів. Україна встояла, а що отримала росія, крім ганьби? Окрім того, росіяни заявляли про 150 пусків по Україні, а тоді питання: а де всі інші? Їх вкрали на підльоті чи вони не долетіли?

Дуже важлива є інформація, ми безумовно не будемо називати прізвища і підрозділи, але окремі військові російської федерації виходили на зв'язок з Україною, передавали інформацію і навіть казали про те, що не можуть зупинити це повністю, але частина ракет просто полетить не туди, ну, в поле, умовно кажучи. Зрештою, воно так і було», – зазначив Юсов.

Речник вважає, що з кожним днем безглуздої війни кількість незгодних з політикою кремля буде збільшуватись, а злочинців, до яких приєднався Суровікін, що був ідеологом вчорашнього ракетного удару, буде притягнуто до відповідальності.

Нагадаємо, 10 жовтня по всій території України була повітряна тривога та відбувся масований ракетний обстріл по низці міст у низці областей. Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний повідомив, що 10 жовтня за декілька годин російський агресор випустив по Україні 75 ракет, 41 з них збила ППО. Загалом повідомили про 83 ракети. 11 жовтня росіяни знову атакували Україну ракетами, тривога тривала понад п’ять годин.

Як повідомляли, у воєнній розвідці повідомили, що підготовка до масованого ракетного удару по Україні тривала у росії ще з початку жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
укринець Показати IP 11 Жовтня 2022 15:25
щоб ви згоріли усі правильні і неправильні кацапи
Руський Показати IP 11 Жовтня 2022 17:08
Щоб усім кацапам на пятці х"й виріс, щоб вони, як захочуть мочитись, роззувались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus